4
Ikke helt ubegrenset

Tittel:
Limitless
Sjanger:
Thriller, Science fiction
Varighet:
1 t. 45 min.
Aldersgrense:
15
Skuespillere:
  • Bradley Cooper
  • Anna Friel
  • Abbie Cornish
  • Robert De Niro
Regissør:
Neil Burger

Kjekkasen Bradley Cooper er mest kjent gjennom sine viltre turer i “Hangover”-filmene. Det har likevel ledet han til større utfordringer. Som for eksempel i den nye kinofilmen “Limitless”.

Cooper spiller en tapersk forfatter ved navn Eddie Morra – en mann som forgjeves har forsøkt å få et gjennombrudd som forfatter. Uten hell, det vil si: Uten å skrive et kløyva ord. Men helt ut av det blå får han muligheten til å entre samtlige deler av sin egen hjerne, gjennom en pille som angivelig skulle være godkjent av legemiddelindustrien. Pillen gjør ham genial! Overmenneskelig! Og boken blir ferdig på et par dager og forlaget storfornøyd og alt er bare fryd og gammen.

Men … Det er alltid et ‘men’.

Denne filmen introduserer oss for et og annet filmatisk nytt – på ingen måte noe banebrytende teknologi – men likevel effekter som egner seg godt i denne historien. Vi blir på sett og vis tatt med på Eddie Morras turbulente reise inni sin egen hjerne. Uheldigvis ikke nok. Både fordi vi som seere nesten blir kvalm av filmeffektene, men også fordi vi ønsker mer av pillens konsekvenser – spesielt de positive. Det skiltes tross alt med at pillen gjør deg ubegrenset.

Filmen er uansett ikke helt som alle andre filmer. Ei heller var den spesielt kjedelig. Rett og slett interessant og forholdsvis ålreit.