4
Ikke helt ukjent

Tittel:
Ukjent ID
Sjanger:
Action, Thriller
Varighet:
1 t. 53 min.
Aldersgrense:
15
Skuespillere:
  • Liam Neeson
  • Diane Kruger
  • Frank Langella
  • Bruno Ganz
  • January Jones
Regissør:
Jaume Collet-Serra

Etter Liam Neeson knallharde opptreden i actionthrilleren “Taken” skulle man vel kunne forvente liknende kvalitet i “Unknown”. Det er neimen ikke langt unna.

Dr. Martin Harris og hans kone Liz ankommer Berlin i forbindelse med en bioteknisk konferanse. Men i det de sjekker inn på hotellet oppdager Harris at kofferten hans ble igjen på flyplassen. På vei til flyplassen havner taxien hans i Rhinen og fire dager senere våkner han uten noe særlig hukommelse. Og uten identifikasjonspapirer.

Dét er et dårlig utgangspunkt for et opphold i et hvilket som helst land. Bedre blir det heller ikke av at kona ikke viser tegn til gjenkjennelse når de igjen treffes. Hva pokker er det som skjer!?

Dette er en av de filmene hvor du tror du sitter med samtlige svar, bortsett fra det helt essensielle – hvordan skal det ende? Men uavhengig av det – historien tar oss med på en vill ferd gjennom Berlins slapsete gater i jakten på en fortid ingen har kjennskap til. Og det er nokså spennende – ingen tvil om det. Mer kunne imidlertid vært gjort for å skildre det voldsomme trøbbelet doktoren sitter i. Akkurat den delen av formidlingen er noe platt.

Men så er det jo en reinspikka underholdningsfilm. Og der scorer den. Selv om ideen og utførelsen ikke er helt ukjent …