3
Ikke pinlig nok

Tittel:
That Awkward Moment
Sjanger:
Komedie, Romantikk
Varighet:
1 t. 34 min.
Aldersgrense:
Tillatt for alle
Skuespillere:
  • Zac Efron
  • Miles Teller
  • Michael B. Jordan
  • Imogen Poots
  • Mackenzie Davis
Regissør:
Tom Gormican

Zac Efron fortsetter med sine syvmilssteg bort fra stempelet som hunken fra “High School Musical”. Det funker bare sånn passe denne gangen.

De tre gode kameratene Jason (Zac Efron), Daniel (Miles Teller) og Mikey (Michael B. Jordan) lever livet. De er unge, fremadstormende samt damemagneter av stor rang. Når Mikeys kone ber om skilsmisse blir vennegjengen satt på en stor prøve. De inngår nemlig en pakt – i beste fjortis-stil – hvor ingen av dem skal innlede et forhold. Sa jeg at de var unge? Uansett, det høres jo ut som tidenes beste periode i en ung, attraktiv manns liv, men det er da alle problemene begynner å dukke opp. Jason treffer drømmedama som han ønsker et forhold til, Miles faller for sin beste jentevenn, mens Mikey forsøker å rette opp tingene med kona.

Da var i hvert fall scenen satt.

Og scenen er faktisk ikke så dum. En trailer og noen få pressefotografier tydet på at dette kom til å bli en skikkelig pubertal komedie – omtrent som “American Pie”-filmene. Heldigvis er “That Awkward Moment” fornuftig nok til å holde det pubertale på et minimalt nivå, som fører til at filmen tar en retning jeg nysgjerrig følger med på.

Dessverre er pakten guttegjengen inngår utrolig teit, og gjør at filmen mister fotfestet. Hvorfor velger man å holde en single-pakt når man har mulighet til å bli sammen drømmedama? Tåpelig.

Pakten er likevel der av en grunn. Den skal skape spenn i karakterenes moral, og den setter også i gang et dilemma for hver av de tre. Hvordan de takler dette – da spesielt Efrons karakter – er faktisk det mest pinlige med hele filmen. At Efron tar en løssluppen jente bakfra og blir spurt om hvilken vei forholdet tar, er faktisk ikke så pinlig.

Fraværet av aldersgrense kan bli det mest pinlige av alt. Send gjerne de små barna dine og se hvordan to av gutta løser urinering på toalettet – med tidenes ereksjon. Det er nok noe for de små jentene med ungpikeforelskelse dypt plantet inn i de uskyldige blå øynene til Zac Efron.

Efrons – ja, han er jo alfahannen her – romcom varter tidvis opp med noen gode øyeblikk, men det er langt fra ekstraordinært. Det føles ut som en ny innpakning på en gammel historie, og filmen er overraskende lik “Sex & the City” både når det gjelder tematikk og håndteringen av seksuelt ladede scener. Om dét er positivt kan vel diskuteres. Kompliment, schmopliment.

“That Awkward Moment” ender opp med å bli en grei affære hvor Zac Efron viser at han kan spille med komisk glimt i øyet. Likevel blir han kun en bisetning i forhold til Miles Teller, som imponerer som filmens tilbakelente komigeni. Se opp for to-tre le-så-brusen-spruter-ut-av-nesa kommentarer fra den kanten. Hadde Teller hadde hovedrollen, ville filmen vært mye bedre.

Vel. Fort sett, fort glemt. Det er ikke slik en komedie bør være.