2
Ikke så tungt å gi slipp

Tittel:
High School Musical 3: Senior Year
Sjanger:
Komedie, Musikal, Romantikk
Varighet:
1 t. 54 min.
Aldersgrense:
Tillatt for alle
Skuespillere:
  • Zac Efron
  • Vanessa Hudgens
  • Ashley Tisdale
  • Lucas Grabeel
  • Corbin Bleu
  • Monique Coleman
Regissør:
Kenny Ortega

Overraskende nok er den tredje filmen fra pengemaskineriet “High School Musical” hakket bedre enn sin forgjenger. Likevel er det veldig greit at det er over.

Det er siste året på East High for Troy (Zac Efron) og Gabriella (Vanessa Hudgens), og de må ta stilling til hva som skal skje etter at klokka ringer ut for siste gang. Selvfølgelig skal det settes opp en siste musikal før alle takker for seg og begynner på college. Troy blir nok en gang stående i gapet mellom basketball og teater, og denne gangen har han i tillegg Gabriella, og hvor hun skal gå på skole å tenke på.

Musikalen handler denne gangen om high school-ungdommene selv. Musikalen “Senior Year” inneholder både basketball og skoleball, og dramatikken overgår seg selv da Troy og Gabriella som har hovedrollene i musikalen, kanskje ikke rekker første og eneste forestilling.

Det er vanskelig å skille “High School Musical”-filmene fra hverandre, fordi det er en jevn fjortissuppe fordelt over tre filmer. Ingen av de to siste filmene kommer med noe som helst nytt.

Skuespillet er hakket bedre i denne sammenlignet med film nummer to og musikken er fortsatt mildt fengende. Dansingen har også blitt trappet et steg opp og blitt noe mer avansert. Likevel – det er den samme sjelløse, klissete ungdomsproblematikken som er smurt tjukt utover det hele.

Jeg priser meg lykkelig over at det aldri ble noen “College Musical”.