3
Ikke sååå gøy med gutter i drag

Tittel:
Tina og Bettina - The Movie
Sjanger:
Komedie
Varighet:
1 t. 21 min.
Aldersgrense:
11
Skuespillere:
  • Odd-Magnus Williamson
  • Henrik Thodesen
  • Else Kåss Furuseth
  • Triana Iglesias
Regissør:
Simen Alsvik

“Tina & Bettina – The Movie” bryter etter hvert sammen som en usikker tenåringsjente.

Når det skal lages film av TV-sketsjer er det grunn til å rope varsko. Når den sketsjen handler om to voksne menn i drag, bør man hurtigst mulig rave i dekning. Det er derfor ikke overraskende å melde at filmen om “Torsdag kveld fra Nydalen”-karakterene på ingen måte er noen høydare.

Vi møter de to videobloggerne idet skoleåret igjen er i ferd med å settes i gang. Smestad ungdomskoles ubestridte herskere er klare for nytt semester. Men når den hippe og digge Synnøve Risnes (Triana Iglesias) melder sin ankomst på skolen faller plutselig Tina og Bettinas verden sammen fullstendig.

Paradoksalt nok er det når frøken Risnes introduseres at filmen begynner å gå nord- og nedover. Før Triana Iglesias’ tenåringsbabe kommer inn i bildet møter vi et herlig karikert Smestad. Et samfunn på Oslos beste vestkant hvor overklasseeliten florerer i merkeklær og høyreiste villaer, og der ordet «sosialhjelp» står på bakerste side i fremmedordboka. Men samfunnssatire av ypperste merke blir fort erstattet med norgesrekord i bruk av ordene ‘hore’ og ‘nørd’.

Det er her “Tina & Bettina – The Movie” tråkker feil. Humoren som har fungert i biter på et eller to minutter blir ufattelig irriterende når timen skal passeres. Vitsene og karakterene vi får slengt mot oss dras til så ekstreme lengder at humoren til slutt uteblir totalt. De morsomhetene vi sitter igjen med er både barnslige, simple og tidvis flaue å se på.

Gjennomførelsen er for så vidt grei nok – og en fin start redder filmen fra katastrofekarakter, men Tina og Bettina er rett og slett ikke et godt nok konsept til å fortjene en langfilm. Om du i det hele tatt kan kalle en film som så vidt varer i 80 minutter for “langfilm”.