5
Indy-magien fortsetter

Tittel:
Indiana Jones og det siste korstog
Sjanger:
Action, Eventyr
Varighet:
2 t. 7 min.
Aldersgrense:
15
Skuespillere:
  • Harrison Ford
  • Sean Connery
  • Denholm Elliott
  • Julian Glover
  • Alison Doody
Regissør:
Steven Spielberg

Tidenes største eventyrer på film, Indiana Jones, holder motet og underholdningsnivået oppe når vi møter han for tredje gang.

filmsnakk.no tar for seg diverse filmserier, og nå er det filmene om Indiana Jones som står for tur. Dette er anmeldelsen av seriens tredje film.

Så utrolig deilig det er å se igjen disse gamle Indiana Jones-filmene. Og etter de to første filmene, var alt som manglet å bli litt bedre kjent med opphavet og legenden som er Indiana Jones. Det gjør at vi får se hvordan eventyreren startet som ung gutt, hvor han får pisk og hatt for første gang, men det tar oss også med videre til Indy i Harrison Fords skikkelse. Oppdraget denne gang involverer nazister, den hellige gral og selvfølgelig: Å redde faren sin.

Det å oppleve Indiana Jones som ung, og samtidig få møte faren hans i Sean Connerys skikkelse, er en god følelse. Etter de to første filmene, virket det på mange måter naturlig å få vite litt mer om arkeologen/professoren. Varemerkene hans kommer frem i lyset, og forholdet mellom far og sønn granskes. På en overfladisk og enkel måte.

Dessverre så er det forholdet mellom far og sønn Jones som ødelegger for filmen også. Selv om Connery og Ford har en strålende god kjemi, sliter jeg med å holde interessen oppe de gangene vi får tørrprat mellom far og sønn. Det er ikke en sånn type film jeg forbinder med denne helten. Ellers er filmen proppet med action og underholdning, og det er nettopp dette som gjør filmen severdig. Den har svært få dødpunkter og føyer seg pent i rekken med de foregående filmene. Humoren sitter lett, og et lite snev av romanse har de også fått plass til her. Alt er altså på plass.

Steven Spielberg viser at han behersker Indiana Jones like godt nå som da vi først møtte ham. Filmen er faktisk fra 1989, men den holder et høyt nivå også i dag. Den vant faktisk Oscar for sine effekter, og selv om man kan arrestere filmen litt på nettopp effektene i dag, så er den likevel veldig sprek. Nivået er senket noe fra de to første filmene, men ikke veldig mye. Filmen er et solid bevis på at man kan lage tre svært gode filmer i samme ånd.

<<< Jakten på den forsvunne skatten   <<< Indiana Jones og de fordømtes tempel