Ingen Captain America på kino i Oslo

For kun få dager siden fikk fansen seg et sjokk: “Captain America: The Winter Soldier” vises ikke på kino i Oslo.

Om du er en av de som gleder seg til å se premieren av den andre solo-filmen om Captain America og om du tillegg er bosatt i Oslo, må du belage deg på å dra på kino andre steder.

Sandvika, Lørenskog, Ski eller Lillestrøm viser filmen, som de aller fleste andre kinoer i landet, men Oslo og Disney har en pengekrangel angående filmleiebetingelser. Derfor vil ikke kinoene i Oslo vise filmen, noe som går utover fansen.

Selv sier Oslo Kino dette på sine Facebook-sider:

 

– Vi har dessverre ikke blitt enige om filmleiebetingelsene med filmens distributør. Vi synes det er veldig synd at publikum som har gledet seg til filmen ikke får sett den på kino i sentrum av Oslo, noe vi beklager.

 

Disney melder selv at prisen er den samme som da de viste Thor: The Dark World for fire måneder siden. Videre sier de til VG:

 

Det er veldig synd for fansen. Det er publikum som vil se denne filmen, så det er snakk om å ta hensyn til dem. Jeg vet at mange i Oslo har gledet seg til Captain America, så det var ikke akkurat det beste tidspunktet å begynne å stille nye kriterier. Det er en film som hadde solgt masse og hadde hatt et godt billettsalg i Oslo.

 

Filmen har premiere i morgen, 26.mars.