2
Ingen potenstest, akkurat

Tittel:
Get Hard
Sjanger:
Komedie
Varighet:
1 t. 40 min.
Aldersgrense:
11
Skuespillere:
  • Will Ferrell
  • Kevin Hart
  • Alison Brie
  • Craig T. Nelson
Regissør:
Etan Cohen

Will Ferrells siste skrik er lite annet enn skuffende.

Selv ikke om du er en svoren Will Ferrell-fan – ja, for dem finnes det jo mange av – vil du klare å more deg stort med denne. Årsakene står mildt sagt i kø for å presentere seg.

Først og fremst: Will Ferrell er både helteit og Wall Street-vellykket. Det vil si, filmen har to stoler: En helteit krakk med polkadotter, og en heftig designerstol fra AJ Produkter. Midt imellom dem, på gulvet, sitter Will Ferrell. Det lar seg ganske enkelt ikke gjøre å sitte behagelig i/på begge stolene samtidig.

Plutselig blir han siktet og dømt for pengeunndragelse i storskala. Soningen vil skje i høysikkerhetsfengsel, og den begynner om bare 30 dager. Å overleve et slikt opphold krever en viss kompetanse – kompetanse vår Wall Street-klovn selvsagt ikke besitter.

Dermed begynner et 30-dagers fengselskurs. Kevin Hart spiller kursholderen – og han vet naturligvis ingenting om hvordan det er å være i fengsel. Han bare sier det, for han får godt betalt. Will Ferrell stusset ikke mer over det – hudfargen antydet tross alt at tidligere fengselsopphold er helt plausibelt. Jadda.

Så begynner nedtellingen. Og her kunne det sikkert blitt en del morsomheter. Men det blir bare noen få – og de er ikke veldig morsomme engang.

Å kalle det hele en lidelse er kanskje overdrevet, men skitt au: Når man har lidt seg gjennom en ufrivillig pinlig og lite gøyal nedtelling, kunne det i det minste vært ålreit å se om det var verdt strevet. Dét er jo noe å glede seg til – Will Ferrells fengselsopphold, altså. Men også her skusles muligheter og potensial bort som om de var nupper på en dressbukse.

Man sitter igjen med en særdeles spe humorpakke av en kinofilm. Ikke er den særlig gjennomtenkt, ikke er den på noe vis engasjerende og ikke er den på langt nær festlig nok.

Hadde det bare vært Ethan Coen som sto bak manus og regi – da kunne “Get Hard” blitt interessant. Warner Bros. bør nok se over skrivemåten neste gang, for Etan Cohen er ikke helt av samme kaliber.