J.R.R. Tolkiens liv blir film

Fansen kan glede seg over at det nå planlegges en biografifilm om forfatteren bak bøkene “Ringenes Herre” og “Hobbiten”.

Vi har de siste årene hatt stor glede av adapsjonene av J.R.R. Tolkiens verk, sånn som “Ringenes Herre”-trilogien og “Hobbiten: En uventet reise”. Om et par uker kommer “Hobbiten: Smaugs ødemark” på kino og neste år får vi avslutningen “Hobbiten: Fram og tilbake igjen”. Nå kan vi også få en film om forfatterens liv. Det melder Los Angeles Times.

De skriver at “Tolkien” kommer til å ta for seg forfatterens tid på Pembroke College og som soldat under første verdenskrig. Tiden under krigen skal ha satt dype spor i forfatteren, noe som har kommet frem i hans litterære verk.

Tolkien-eksperten David Gleeson er i gang med manuset og prosjektet blir produsert av Chernin Entertainment ved Fox Searchlight.

Los Angeles Times sammenligner “Tolkien” med filmer som “Finding Neverland”, som handler om “Peter Pan”-forfatteren J.M. Barrie og “Saving Mr. Banks”, som handler om P.L. Travers og filmatiseringen av “Mary Poppins”.

Har du troen på en Tolkien-film?