4
Jackass i storform

Tittel:
Jackass Number Two
Sjanger:
Dokumentar, Komedie
Varighet:
1 t. 32 min.
Aldersgrense:
15
Skuespillere:
  • Johnny Knoxville
  • Bam Margera
  • Steve-O
  • Chris Pontius
  • Ryan Dunn
Regissør:
Jeff Tremaine

Er de vanvittige Jackass-stuntene frastøtende og groteske? Representerer de kulturelt forfall og et utrolig lavmål? Vel, det kan helt klart diskuteres.

For de uinnvidde: Jackass dukket først opp på MTV, og i 2002 kom “Jackass: The Movie”. Nå følger de opp med en ny vorspielvennlig film. Greia er at en gjeng hardhudede typer med høy smerteterskel utfører de mest vanvittige stunts for åpent kamera. Pinligheter, bruk av utsatte kroppsdeler og kjærlig (?!) kompismobbing er gjengangere, og kritikere mener at dette går langt, langt over streken.

Filmen består av halsbrekkende påhitt som er klippet sammen til en halvannen times opplevelse. Det kunne kanskje blitt kjedelig i lengden, men med den grad av oppfinnsomhet Johnny Knoxville og gjengen legger for dagen er det faktisk ikke noe problem. Hva synes du for eksempel om dukketeater som involverer en museutkledd (og høyst virkelig) penis og en levende slange? Eller brennmerking av rumpeballer, mann som levende haiagn og inntak av hestesæd. Jepp, det er ekkelt, men det er best å bli advart på forhånd, sant? Dessuten er en god del av stuntene verken ekle eller ufyselige, bare utrolig, utrolig vonde.

Dette høres kanskje ene og alene sykt ut, men det meste er så far out at det er kult. Selvfølgelig er ikke absolutt alt absolutt like morsomt absolutt hele tiden, men det er en ganske uvesentlig detalj.

Dom: Dette er ekstremt, motbydelig og pubertalt. Og moro, moro!