4
Jackman med stålkontroll

Tittel:
Real Steel
Sjanger:
Drama, Science fiction, Sport
Varighet:
2 t. 7 min.
Aldersgrense:
11
Skuespillere:
  • Hugh Jackman
  • Evangeline Lilly
  • David Goyo
  • Anthony Mackie
Regissør:
Shawn Levy

Vi befinner oss i nær framtid. I en framtid hvor boksing er blitt avleggs – hvert fall mann mot mann. Robot mot robot har nemlig tatt over i “Real Steel”.

Hugh Jackmans rollefigur Charlie Kenton var i sin tid en av verdens beste boksere. Men så tok framtida han med storm. Robotboksing ble det nye og Charlie måtte tilpasse seg. Ikke veldig lett. Uten særlig suksess blir Charlies elleve år gamle sønn – som han knapt visste han hadde – et friskt pust i satsingen. Guttungens engasjement og teft(!) er bemerkelsesverdig, ja – lite troverdig, naturligvis, men særs hyggelig for en stadig mer deprimerende film.

Men uten en slagkraftig robot kommer man ingen vei – og det bærer av sted til robotsøpledynga.

Og så videre …

Konseptet er funny, navnene store (Robert Zemeckis, Steven Spielberg og Danny Elfman) og det samme gjelder budsjettet. Forutsetningene for en artig opplevelse er med andre ord til stede.

Skaperne har imidlertid ikke tatt seg tid til å lage en nyansert film. Figurene er platte og oppførselen på grensen til karikert. Den nevnte guttungen er verdens kuleste 11-åring og selv ikke i en Hollywood-produksjon … eller vent nå litt – Hit-Girl (“Kick-Ass”) er verdens kuleste 11-åring. Da hun var 11.

Det er hvert fall litt “over the top”, som det heter. Og historien følger disse karikaturenes mål og meninger – og dermed blir det hele litt i overkant forutsigbart.

Men robotene er vakre, skumle, stilige og knallharde. Og slåssingen er artig – mye artigere enn autobots som kverker decepticons. Sånn sett blir helhetsopplevelsen – om ikke fabelaktig – hvert fall nokså fornøyelig.