James Bond og norsk animasjon

blu-ray-1024x588Uke 8 varter opp med varierte utgivelser – pent frontet av selveste James Bond.

Hver uke gir vi deg oversikt over hva som dukker opp på blu-ray i løpet av uka.

1. Spectre

Spectre Saken er den at MI5 skal slås sammen med MI6 mens 00-seksjonen skal legges ned for godt. Fysiske hemmelige agenter skal byttes ut med fullstendig overvåkning av befolkningen. Ideen er langt ifra nyskapende, men “Spectre” tar for seg problematikken rundt det på en effektiv og fornuftig måte uten å dvele for lenge.

Et gjennomgående tema i filmen er, som insinuert, gufs fra fortiden. Bond får en hemmelig melding fra fortiden som har ett og annet med skurkegruppa Spectre å gjøre, som han må etterforske på egen hånd.

Thomas Litherland anmeldte “Spectre” til neste høyeste terningkast, noe du kan lese om i anmeldelsen hans her.

2. Crimson Peak

Crimson Peak Edith Cushing er en ung forfatterinne fra en velstående familie. Sir Thomas Sharpe er en baronett fra England. Følelser blusser opp og det tar ikke lang tid før de forelsker seg i hverandre, til stor forargelse for både Ediths far og hennes barndomsvenn. Edith og Thomas flytter sammen til hans forfalne herskapshus i England som han deler med søsteren Lucille. Der oppdager hun fort at både Sharp-søsknene og huset deres skjuler mer enn noen av dem er villig til å fortelle.

Så var det Mohsan Ali som skulle få lov til å gi neste høyeste terningkast til en film. Den ga han til Guillermo del Toros “Crimson Peak”, og hele Mohsans anmeldelse kan du lese her.

3. Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin

Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin Eventyrlysten renner over for Knutsen & Ludvigsen (og grevlingen i taket) når en skadeskutt jente blir funnet i tunnelen deres. Hennes far er blitt kidnappet av den onde Rasputin – nei, ikke Romanov-dynastiets mystiske lege Grigorij Jefimovitsj Rasputin, selv om dét kanskje kunne vært langt mer spennende – denne Rasputin’en er en litt enklere type. Verdensherredømme er stikkordet, og midlene mangler alt som kan havne innenfor et etisk rammeverk. Knutsen & Ludvigsen (og grevlingen i taket) må selvsagt rydde opp.

Den norske musikalske animasjonsfilmen basert på Knutsen & Ludvigsens mange hits fikk terningkast fire. Anmelder var Sindre Grading, og anmeldelsen kan du lese i sin helhet her.

4. Hotell Transylvania 2

Hotell Transylvania 2 Ikke mye har endret seg siden sist: Hotellet for horrible skapninger drives fortsatt av grev Dracula, som også forbereder seg på å gifte bort datteren Mavis til hennes menneskelige kurtisør, Jonathan. Ekteskapet gir resultat i form av barnebarnet Dennis, noe greven naturlig nok er overbegeistret for. Helt til han oppdager at lille Dennis begynner å felle melketenner – ikke hoggtenner. Dette nekter blodsugeren å akseptere, og legger ut på korstog for å omvende sin andregenerasjonsarvtaker til vampyr, før Mavis og Jonathan tar han med seg på flyttelasset til det relativt monsterfrie California.

Oppfølgeren til “Hotell Transylvania” runder av ukens fokustitler med fire solide prikker på terningen. Hvorfor den oppnår disse 4 prikkene kan du lese alt om i Øystein T. Drabløs’ anmeldelse.

I tillegg til våre utvalgte utgivelser kommer også …

  • Jarhead 3: The Siege
  • Meru
  • Mr. Holmes
  • Unfriended
  • Z Nation: Sesong 2