6
– Jeg var forelsket

Tittel:
The Man from Earth
Sjanger:
Drama, Science fiction
Varighet:
1 t. 27 min.
Aldersgrense:
11
Skuespillere:
  • David Lee Smith
  • Tony Todd
  • John Billingsley
  • Annika Peterson
  • Ellen Crawford
Regissør:
Richard Schenkman

Kan en film med totalt 11 karakterer og all handling foregående i en liten hytte bli en god film? Med mindre skuespillerne er ekstremt attraktive?

I “The Man From Earth” er det totalt 11 karakterer, all handling foregår i og rett utenfor en liten hytte og ingen av skuespillerne er grensesprengende attraktive. Filmen er stort sett en halvannen time lang dialog.

Jeg var klar over at jeg skulle se en film som leker med noe jeg er veldig interessert i – historie. Men på en veldig original og ny måte. Jeg var klar over at jeg skulle se en film verdig IMDb’s “Top 250″, men som ikke ligger der av uante grunner.

Jeg så, jeg måpte, jeg var forelsket.

I starten er den noe treg, og man skjønner ikke helt hva som foregår, før hovedpersonen plutselig stiller sine akademikerkolleger et helt absurd spørsmål og skaper debatt rundt det. Da blir du dratt inn i en verden uten sidestykke. Når ting etter en stund roer seg litt ned, kommer slutten, som jeg av uante årsaker, ikke oppfattet første gangen jeg så filmen, men som gjorde at jeg vurderer giftemål i Vegas med en DVD-plate. Man kan ikke annet enn å elske endelser man ikke ser komme før den er forbi. I mine øyne fortjener denne filmen en soleklar 6-er, men siden det tross alt er en B-film, med tilsvarende lyd- og bildekvalitet, må jeg faktisk også fortsatt la den fortjene en plass helt på toppen.