Jerry Bruckheimer og Disney skiller lag

Disney avslutter samarbeidet med “Pirates of the Caribbean”-produsenten.

Jerry Bruckheimer har blitt en av Hollywoods mektigste produsenter etter storsuksesser som “Armageddon”, “Black Hawk Down” og “Pearl Harbour”(host).

Det er imidlertid hans lange samarbeid med Disney som har båret de dyreste fruktene, der “Pirates of the Caribbean”-franchisen får stå som den største rosinen i pølsa.

Men nå er det slutt.

Fra og med 2014 vil ikke Disney lenger ha opsjon på Bruckheimers produksjoner, da familiegiganten har bestemt seg for å satse pengene sine på merkevarer som Pixar, Marvel og nyinnkjøpte Lucasfilm. Det bekrefter Disney i en pressemelding.

Nyhetene om bruddet kommer etter at sommerens storsatsning “The Lone Ranger” floppet kolossalt på kino. Western-filmen klarte bare såvidt å tjene inn budsjettet på rundt 215 millioner dollar, og ga Disney en ond déjà vu fra fjorårets “John Carter”-fiasko.

Det er riktignok ikke helt slutt mellom Bruckheimer og Disney. De skal fortsatt samarbeide om det femte, norsk-regisserte innslaget av “Pirates of the Caribbean”-serien samt en ny “National Treasure”-film.

Det ser med andre ord ut som at bruddet har gått pent for seg.