2
Kaotisk bilfilm

Tittel:
Getaway
Sjanger:
Action
Varighet:
1 t. 29 min.
Aldersgrense:
15
Skuespillere:
  • Ethan Hawke
  • Selena Gomez
  • Jon Voight
  • Rebecca Budig
Regissør:
Courtney Solomon

Tråkk gassen i bånn! Og kom deg så langt unna denne filmen som du makter …

Brent Magna (Ethan Hawke) er en tidligere racerbilsjåfør som kommer hjem, bare for å finne ut at kona hans er kidnappet. Nå må han utføre en rekke oppdrag i en pansret Ford Shelby GT500 Super sammen med bilens eier (spilt av Selena Gomez). En stemme i bilen forteller ham hva han skal gjøre, men hva stemmen egentlig vil er uklart. Hvem stemmen tilhører er også uklart, men det eneste han vet er at om han ikke spiller etter reglene vil kona hans bli drept.

Har du sett mye på Youtube, regissør Solomon? Mye reklamer også, kanskje? De to mediene er i hvert fall lett å spore i “Getaway”, som fremstår som det simpleste manus gjemt bak et vanvittig kaos av hektisk klipping, bedriten musikk og usammenhengende actionscener. Og det er jo akkurat hva filmen er. Dessverre.

Jeg skal være såpass ærlig å si at det kan være godt å se bilfilmer som gir meg et skikkelig sug i magen. Dette er derimot en såpass håpløs affære at “Fast & Furious 6” fremstår som en Oscar-kandidat til minst ti priser. Heldigivs er Selena Gomez, som sliter stort med å overbevise som skuespiller, skikkelig eye-candy – og nok til å holde meg våken gjennom filmen.

Det er ikke nok at filmen bråker og skråler seg gjennom gatene i Bulgaria, og setter sitt preg på stua når den gir sine heftigste actionscener. Ikke når vi snakker dette kaliberet. Her tror jeg faktisk Michael Bay kunne gjort det bedre. Uten at det nødvendigvis sier så mye.

Filmen trenger sårt en regissør som kan binde filmen sammen på en bedre måte. Courtney Solomon er på ingen måte rett mann til oppgaven der han skusler bort hver eneste mulighet til å gjøre noe kult ut av en enkel historie og en fet bil. Og Selena Gomez.

Jeg har ikke tenkt til å utbrodere stort om kjemien mellom Hawke og Gomez. Jeg får bare vondt i kroppen av se dem sammen på skjermen. Hawke gjør en grei figur, selv om dynamikken i skuespillet hans tipper mellom over- og underspill, men stilt opp mot Gomez er det latterlig pinlig å se på.

Det er ikke bilfilmens absolutte lavmål, men jeg råder deg heller til å se hele “Fast & Furious”-samlingen, “The Transporter”, “The Getaway” eller “Gone in Sixty Seconds”. Eller fem minutter av det kjedeligste fra “Top Gear”. Det er mye mer å hente der.