5
Keen på knallhard action?

Tittel:
Point Blank
Sjanger:
Action, Thriller
Varighet:
1 t. 24 min.
Aldersgrense:
15
Skuespillere:
  • Gilles Lellouche
  • Roschdy Sem
  • Gérard Lanvin
  • Elena Anaya
Regissør:
Fred Cavayé

Er du klar for litt action på søndagskvelden er franske “Point Blank” den perfekte filmen for deg.

Filmen har vært på det internasjonale markedet en stund. I Frankrike kom den ut i desember 2010, her i Norge kommer den først nå – og det rett på bluray.

Man dras umiddelbart inn i handlingen: Sykepleierstudenten Samuel Pierret (Gilles Lellouche) redder livet til en av sine pasienter (Roschdy Zem) en sen natt, etter at sistnevnte ble forsøkt drept på sykehuset. Men alt er ikke som det skal. Pasienten er nemlig en god, gammeldags yrkeskriminell av den verste sorten. Og når Pierrets gravide kone blir kidnappet blir han hovedpersonen i et maktspill mellom politiet, der korrupsjon setter mange liv på spill.

Det er rett å slett deilig å se en slik film uten å dette av, uten å miste sporet. Solide skuespillerprestasjoner hjelper på. Manuset er sparsomt, men samtidig meget troverdig. Og regissør Fred Cavayé går aldeles ikke i den fella han kunne gått i – med for mange biljakter, for høyt tempo, for lite bakgrunnshandling og lite troverdige biroller.

Om man skulle plukke noe negativt, må det være et uoriginalt premiss – den vanlige mannen som roter seg inn i et voldsomt kriminelt spill. Man kan godt å ha sett liknende filmer før, men svært få treffer så godt på sjangeren som Cavayé gjør i denne.

Det er så blodig realistisk der man føres gjennom Paris sine gater og forsteder, steder man vet er skitne og preget av voldsom arbeidsløshet, forsteder med mye kriminalitet.

Og selv om filmen er nokså kort sitter man igjen med en fullverdig actionopplevelse.