Ah!

3
Kelner, det er et romvesen i suppa mi!

Tittel:
The Watch
Sjanger:
Komedie, Alien
Varighet:
1 t. 42 min.
Aldersgrense:
15
Skuespillere:
  • Jonah Hill
  • Vince Vaughn
  • Richard Ayoade
  • Ben Stiller
Regissør:
Akiva Schaffer

En småmorsom dramafilm blir ikke en romvesenfilm selv om du pakker den inn i aluminiumsfolie. Den blir bare rar, også får den ikke puste.

Fire flaue fyrer bestemmer seg for å stille opp som natteravner når en sikkerhetsvakt får huden kledd av seg. Det viser seg fort at denne blottinga har noe med romvesner å gjøre, og saken blir tatt i egne, frivillige hender.

Uheldigvis er disse hendene omtrent like kvalifiserte til jobben som de er fokuserte på den. Uheldigvis for filmen, altså.

Firkløveret er bygd på et spennende premiss; Ben Stiller, Vince Vaughn, Jonah Hill og nykommeren Richard Ayoade høres lovende ut. Engelske Ayoade er forøvrig kjent fra TV-serien “IT-gjengen”, og har her dratt til Amerika for å spille en identisk rolle. Kult?

Ikke så veldig. Den klassiske skuespillerkvartetten klarer å være ganske morsom, men filmen i seg selv holder kun så vidt hodet over dustevann. Seth Rogen har vært med på å skrive filmen, men det skulle man ikke tro. Det blir ikke nødvendigvis morsomt når voksne menn krangler og bærer seg. Attpåtil utgir filmen seg for å være spennende, men er i realiteten flat. Romvesnene spiller en nokså liten rolle, og den begrensa rollen de har fått minner bare om en morratrøtt E.T.. Her er det altså mellommenneskelige trøbler som prioriteres og bæres utelukkende på skuldrene til skuespillerne. Kult?

Ikke så veldig, sa jeg.