3
Kjedsommelig sommerbryllup

Tittel:
Sommerbryllup i Italia
Sjanger:
Drama, Komedie, Romantikk
Varighet:
1 t. 56 min.
Aldersgrense:
Tillatt for alle
Skuespillere:
  • Pierce Brosnan
  • Trine Dyrholm
  • Kim Bodnia
Regissør:
Susanne Bier

Joda, det er morsomt å se Pierce Brosnan i en skandinavisk film, men det er også alt “Sommerbryllup i Italia” har å by på.

Det virker som en skandinavisk spesialitet å lage spennende krimgåter og småmorsomme romantiske dramaer. «Sommerbryllup i Italia» er på mange måter den perfekte oppskriften på sistnevnte sjanger, og inneholder i tillegg selveste James Bond i en av hovedrollene. Bare synd at den egentlig ikke er særlig god.

Trine Dyrholm spiller den kreftrammede og hårløse frisøren Ida, som på veien til sin datters bryllup i Italia treffer sin kommende svigersønns enke-pappa Phillip. Da hennes egen ektemann er et utro mannesvin, finner de to fort kjemien under en bryllupsfeiring som blir alt annet enn herskapelig. Komplikasjon og komikk står først på gjestelisten i dette bryllupet.

Problemet er at komikken aldri kommer. Den forsøker å stikke innom, men det hele ender ikke opp som noe annet enn en halvveis situasjonskomedie som prøver altfor hardt. Komplikasjoner er det mye av – alle like forutsigbare som dagen er lang.

Regissør Susanne Bier er en mesterlig filmskaper, og vant i fjor Oscar for filmen «Hevnen». For en regissør som er hyllet internasjonalt og på god vei til å slå gjennom i Hollywood, må det sies at «Sommerbryllup i Italia» er dårlige saker. Middelmådige romantiske komedier er det plenty av, og Biers bidrag til sjangeren skiller seg ikke ut på noen måte.