Kleint bryllup og en real klassiker

blu-ray-1024x588Uke 40 lokker med blant annet “The Big Wedding” og “Trollmannen fra Oz”.

Hver mandag gir vi deg oversikt over hva som dukker opp på blu-ray i løpet av uka.

1. The Big Wedding

The Big Wedding Det er altså Robert De Niro og Diane Keatons adoptivsønn Ben Barnes som skal gifte seg – bare så det er klart. Han skal gifte seg med Amanda Seyfried. Alt annet er kaos, og det er på ingen måte sjarmerende. Selv ikke Robin Williams som konservativ, katolsk prest innehar snev av glimt i øyet. Les hele anmeldelsen til Sindre Grading her, hvor du kan se at han endte opp på en svak toer.

2. Trollmannen fra Oz

Trollmannen fra Oz “Trollmannen fra Oz” hander om gårdsjenta Dorothy, som blir spilt av den nydelige Judy Garland. Hun er lei av problemene hun og Toto roter seg bort i på gården i Kansas og bestemmer seg for å rømme hjemmefra. Men hun får fort dårlig samvittighet og skynder seg tilbake til gården. En tornado slår ned og i det hun kommer inn i huset blir hun svimeslått og tornadoen tar med seg både huset, Dorothy og Toto fra det svart-hvite Kansas til det fargerike eventyrlandet Oz i Technicolor.

Med sin dårlige samvittighet for å ha rømt hjemmefra ønsker hun ikke annet enn å returnere til gården i Kansas. Hun får vite at den mektige trollmannen Oz kanskje kan hjelpe henne hjem igjen. På veien “The Yellowbrick Road” som fører til trollmannen møter hun fugleskremselet som ønsker seg hjerne, tinnmannen som ønsker seg hjerte og løven som ønsker seg mot. Sammen må de overvinne den onde (og veldig grønne) heksa fra vest og hennes flyvende aper for å gjøre seg fortjent til å bli belønnet sine ønsker. Det var Veslemøy Helseth som anmeldte klassikeren, og hun ga filmen toppkarakter! Her kan du lese hennes anmeldelse i sin helhet.

3. The Dark Knight Rises

The Dark Knight Rises Siden Christopher Nolans Batman-trilogi er ute på blu-ray i en heftig boks, velger vi også å ta med anmeldelsen av den tredje filmen.

Det har gått åtte år siden Batman løste jokerfloken, og også plutselig måtte ta seg av Harvey “Two-Face” Dent – den tåpeligste delen av filmen. Åtte år uten flaggermusvinger og tubarøst. Åtte fredfulle år for Gothams innbyggere.

Nå truer imidlertid en ny fiende. Store, sterke Bane (Tom Hardy) – en leiesoldat med munnkurv, i ordets bokstavelige forstand – og dystre planer for Gothams framtid. Med seg har han en armé, glupe bombeteknikere og en og annen innflytelsesrik maktperson, og alle er viktige brikker i hans fryktinngytende puslespill. Samtidig herjer en uregjerlig kattekvinne (Anne Hathaway) gatelangs, med ørsmå dragninger mot flaggermusmannen.

Sindre Grading anmeldte den avsluttende filmen i Batman-trilogien. Terningkast seks var dommen i anmeldelsen, som du kan lese i sin helhet her.

I tillegg til de tre utvalgte utgivelsene kommer også …

  • 500 MPH Storm
  • Killing Season
  • The Aggression Scale
  • Den 25. timen

… og klassikerne som kommer på blu-ray denne uka er:

  • Min Bror Bjørnen (2003)
  • Aladdin (1992)
  • Ringeren i Notre Dame (1996)
  • Bernard og Bianca (1977)
  • Tarzan (1999)