5
Knall i sin sjanger

Tittel:
Horrible Bosses
Sjanger:
Komedie
Varighet:
1 t. 38 min.
Aldersgrense:
11
Skuespillere:
  • Colin Farrell
  • Jamie Foxx
  • Jennifer Aniston
  • Kevin Spacey og Jason Bateman
Regissør:
Seth Gordon

Skal du lage en suksess bør du styre unna sjangeren komedie. Den er i mine øyne den vanskeligste.

I komedier er det nemlig humoren som skal danne den fengende grunnmuren. Ikke stilige sci-fi-effekter eller grensesprengende animasjoner. Kun humor. Dét er ikke så lett. Publikum er kresne.

Jeg kan telle på to fingre hvor mange komedier som har stått til en sekser siden 2000. “The Hangover” og “Hot Rod”. Tar vi med romantiske komedier har jeg to til: “Love Actually” og “The Holiday”. Det er uansett svært få.

Derfor er det hyggelig å kunne meddele at “Horrible Bosses” faktisk ikke er så aller verst. Den henvender seg nok mest til gutta, men det skulle ikke forbause meg om også jenter fant den underholdende.

Historien er lett: Tre kamerater jobber for tre forskjellige firmaer. Samtlige har en ufordragelig sjef. Og sammen går de for å løse problemet – koste hva det koste vil.

Selv om historien er en helt annen, er det mye som minner om “The Hangover”. Tre forskjellige typer som humoristisk sett bidrar på tre helt forskjellige måter, og som sammen havner i hel del kinkige situasjoner. Se selv!

Det som til slutt betyr noe er hvorvidt filmen er morsom eller ei. Mitt svar er ‘ja – overraskende morsom’.

Det er for øvrig en imponerende rolleliste. Donald Sutherland, Colin Farrell, Jamie Foxx, Jennifer Aniston, Kevin Spacey og Jason Bateman – bare for å nevne noen.