Knightley og Cumberbatch til Tyldum-film

Den norske regissøren får stjernehjelp i sin Hollywood-debut.

“Hodejegerne”-regissør Morten Tyldum forlot det norske storprosjektet “Tordenskiold” for å søke lykken i Hollywood med thrilleren “The Imitation Game”. Nå melder Variety at superstjernene Keira Knightley og Benedict Cumberbatch skal spille store roller i filmen.

Ifølge bransjebladet skal Cumberbatch allerede være klar, og skal nå være i gang med å overtale Knightley til å delta i det norske Hollywood-eventyret.

“The Imitation Game” er basert på den britiske matematikeren Alan Turings liv, og hvordan han med sitt lynkjappe hode knakk tyske koder for å hjelpe de allierte styrkene under andre verdenskrig, for senere å bli fordømt for å være homofil av landet han hjalp til seier.

Cumberbatch skal trolig spille hovedrollen som Turing, mens det ennå ikke er kjent hvem Knightley skal portrettere. 36 år gamle Cumberbatch har de siste årene slått seg opp som en av Hollywoods beste mannlige skuespillere, gjennom BBC-serien “Sherlock” og storfilmen “Star Trek Into Darkness”.

Uavhengig om Knightley hiver seg på lasset eller ikke, vil dette være litt av et varp for norske Tyldum. Manuset har lenge boblet i Hollywood, og toppet blant annet “The Black List” i 2011, et nettsted som profilerer uproduserte manus i Hollywood. Tidligere har Ron Howard vært linket til filmen, da med Leonardo DiCaprio i hovedrollen.