2
Komedie kjørt i grøfta

Tittel:
Ride Along 2
Sjanger:
Action, Komedie
Varighet:
1 t. 41 min.
Aldersgrense:
12
Skuespillere:
  • Kevin Hart
  • Ice Cube
  • Olivia Munn
  • Ken Jeong
Regissør:
Tim Story

Det er filmer som «Ride Along 2» som får en til å undre på om man ikke har gjort feil karrierevalg.

For egen del er det spørsmål om man er villig til å fortsette med å (mer eller mindre) frivillig utsette seg selv for 101 minutter med selvtortur av typen “Ride Along 2”. For skaperne bak makkverket, dreier det seg (forhåpentligvis) om en revurdering av deres egen egnethet til å produsere kinounderholdning.

Ok, jeg overdriver. Frustrasjonen mot filmer som “Ride Along 2”, for ikke å nevne premiekalkunen “Daddy’s Home”, og deres pågående korstog mot kinokomediens gode navn og rykte begynner å ta overhånd.

Jeg vet hva du tenker: 1. “For et forutinntatt naut”. 2. “Hæ? Finnes det en “Ride Along 1″?”. For å svare deg på det siste: “Ride Along 2” er oppfølgeren til den halvannet år gamle originalen, som kjørte seg selv helt opp på kinotoppen i hjemlandet, men som likevel ikke fikk anledning til å parkere på norske kinoer. (Ikke noe stort tap, tro meg.)

Igjen følger vi de forestående politi-svigerbrødrene James og Ben, hvorav førstnevnte er en harbarka detektiv med nulltoleranse for tøys, og sistnevnte et nyutdannet barn i mannekropp med større våpenkaliber enn intelligens. Selvfølgelig går de hverandre på nervene. Særlig når de får i oppdrag å avsløre den største krimkongen i Miami, som tilfeldigvis også er byens største velgiver.

Jada, den klassiske “storeslem maskerer seg som storesnill”-klisjeen er børstet støv av igjen for første gang siden “Dødelig våpen 2” (1989). I det hele tatt er “Ride Along 2” er en vanvittig lite oppfinnsom sak. Den klarer såvidt å karre seg over 90 minutter på sin latterlig banale handling alene, og trenger hjelp av flere minutt-lange improvisasjoner fra Kevin Hart – den antatte moromannen i vår heroiske duo. Problemet? Kevin Hart er ikke veldig morsom. I hvert fall ikke i “Ride Along 2”  der repertoaret hans begrenses til lynkjapp skravling, høylytte “jenteskrik” og overilte, stupide avgjørelser i møte med den visse livsfare. Som en slags Axel Foley på amfetamin – uten det komiske tilsnittet.

Kevin Hart er bare ett av mange, mange problemer i en ellers skakkjørt komedie. Regissør Tim Story  som fortsatt må føre “Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer” som karrierehøydepunkt  er tilsynelatende full bak rattet, med minimal kontroll på noen ting som helst. Ice Cube har derimot for alvor på cruise-kontrollen, og serverer nok en nytolkning av karakteren sin fra “21 Jump Street”, “XXX 2” og “Tre konger”. Kevin Hart drar som nevnt i håndbrekket på egen komikerkarriere.

Det er noen forløsende faktorer, deriblant en vits med bruk av blinklys under en biljakt som treffer bra.. Resten av filmen er høylytte, brautende og gjennompolerte klisjeer levert i samme innpakning som i første rundturen. “Ride Along 2”? Hopp heller av.