Sjørøverfest for “Kon-Tiki”-regissørene?

Filmnettstedet Deadline hevder Joachim Rønning og Espen Sandberg er på lista over mulige regissører til “Pirates of the Caribbean 5”.

Etter gigantsuksessen med “Kon-Tiki” har regiduoen Rønning og Sandberg aldri vært hetere i Hollywood. I går ble det kjent at den norske duoen takket nei til å regissere sci-fi-filmen “Spectral”, etter uenigheter over kvaliteten på manuset.

Nå hevder imidlertid Deadline å vite at “Kon-Tiki”-regissørene skal være “shortlistet” av Disney og Jerry Bruckheimer for å regissere det femte “Pirates of the Caribbean”-eventyret. Deadline hevder at Rønning og Sandberg er navnene som hyppigst blir diskutert i Disneys lokaler, men de norske regissørene skal foreløpig ikke ha blitt kontaktet for å diskutere et eventuelt tilbud.

Andre navn på lista skal være “Snow White and the Huntsman”-regissør Rupert Sanders og den svenske ferskingen Fredrik Bond, som forutenom å ha regissert en Moby-musikkvideo eller to, snart er aktuell med “The Necessary Death Of Charlie Countryman”.

Å satse på at to norske regissører med kun middelmådige “Bandidas” på Hollywood-CV’en skal takle en av Disneys største franchiser, som har spilt inn milliarder av dollar til sammen, kan oppfattes som en temmelig stor risiko. Men ser man på de andre navnene på listen er kanskje Rønning og Sandberg det beste valget.

De er vant til vanskelighetene med å spille inn film på vann, har en Oscar-nominert eventyrfilm på samvittigheten, og har overbevist med å gi norsk film en liten snert av Hollywood. Selv om Disney trolig vil være på sikrere grunn med mer merriterte storbudsjettsregissører, kan Joachim Rønning og Espen Sandberg kanskje være det friske og jordnære pustet den noe haltende “Pirates of the Caribbean”-serien trenger.

Nå gjenstår det bare å se om det er noe hold i disse ryktene. Tanken er i alle fall unektelig besnærende for alle norske filmentusiaster.

PS: Rønning og Sandbergs neste prosjekt er etter planen den norske storfilmen “Beatles”, som tidligere i år fikk tillatelse til å bruke originale Beatles-låter i filmen, en ære få er forunt. Om en eventuell “Pirates”-jobb kan strande dette prosjektet er foreløpig uklart. Filmingen av “Pirates of the Caribbean 5” er planlagt å begynne i løpet av året.