3
Koselig, men ikke moro

Tittel:
The Internship
Sjanger:
Komedie
Varighet:
1 t. 59 min.
Aldersgrense:
7
Skuespillere:
  • Vince Vaughn
  • Owen Wilson
  • Rose Byrne
  • John Goodman
  • Will Ferrell
Regissør:
Shawn Levy

Vince Vaughn, ass. Nok et hjemmelaga forsøk på å spre glede fra Hollywoods høyeste kjedeligste mann.

Men jeg skal innrømme det først som sist. Han sprer faktisk litt glede, riktignok ispedd snev av kvalme. For han har tatt med seg Owen Wilson på dette, og selv om lysluggen kanskje ikke er veldig morsom så har han i det minste utstrålingen i orden. Og pågangsmotet. Kvalmen må Vince ta på sin kappe.

Tidligere har de crasha bryllup sammen, nå crasher de Googles praktikantprogram. Og det er selvsagt gøy når to evneveike førtiåringer plasseres sammen med verdens smarteste jomfruer. Det bør i hvert fall være grunnlag for moro. Synd regissør Shawn Levy ikke utretter mer med konseptet, men nok en gang får vi legge litt skyld på Vince. Han har jo bare én tangent å spille på, og den surna radikalt etter “Be Cool” i 2005.

Noen ganger lurer jeg på om Vince Vaughn egentlig er skuespiller. Kanskje han bare er en høy, miserabel fyr som i stedet for å spille, bare opptrer som seg selv. Enkelte filmer trenger jo sånne typer. Ren spekulasjon, naturligvis.

“The Internship” er for all del en komedie, selv om det skorter på komiske øyeblikk. Til gjengjeld finnes en rekke søte stunder, som når Owen Wilson prøver seg på en av Google-sjefene … Eller når de nusselige praktikantene havner utenfor egen komfortsone.

Men ikke alle av dem er like nusselige. Og enhver film trenger en skurk. I denne er det Max Minghella som har fått den viktige rollen, og han er kort sagt altfor mye. Joa, dette er fiksjon, men det får da være grenser. Karakterene bør – ja, selv i enkle komedier som denne – inneha en viss substans.

Når alt kommer til alt klandrer jeg Vince Vaughn. Men er du en av dem som liker’n, så er du kanskje også en av dem som vil like “The Internship” for mer enn bare søte stunder.