3
Kung fu-nker ikke lenger

Tittel:
Kung Fu Panda 3
Sjanger:
Animasjon, Familie
Varighet:
1 t.
Aldersgrense:
6
Regissør:
Jennifer Yuh, Alessandro Carloni
Originalstemmer:
  • Jack Black
  • Angelina Jolie
  • Dustin Hoffmann
  • David Cross
  • James Hong
  • Bryan Cranston

Jack Black & co. er kung fu-tdatert. 

Ok, det var siste ordspill. Lover.

Fem år har gått siden vi sist så den kampsportfrelste bjørnen og vennene hans, en temmelig heftig dvale å gå inn i for animasjonsfilmer, all den tid kjernepublikummet på den tiden kan ha innsett at det finnes andre ting å kose seg med enn pandaer. (Nei, ikke det. Pervo.)

Uansett: Pandaen er tilbake, han. Vennene hans også. Denne gangen kommer en gammel krigsherre, Kai, til jorden fra den åndelige verden. Sjelden en god ting. Bare pandamesteren Po kan stoppe ham, og det ved å gjenoppdage en gammel pandakraft – som ingen har mestret på flere århundrer.

Mulig “Kung Fu Panda” er satt til Kina, men det finnes absolutt ikke opp noe krutt her i gården. Istedet ligner den merkelappen fra samme land: Den du har sett tusen ganger før, altså. “Kung Fu Panda 3” er en generisk historie, oppjazza med nok farger og festlige figurer til å fange barnas oppmerksomhet en halvannen times tid. I 3D, selvfølgelig. Nyvinninger er det sparsommelig med: Det er like mange originale tanker her som på Apple-kontorene etter at Steve Jobs takket av. Istedet ser man en barnefilm tilsynelatende komponert av resirkulerte ideer som ikke fikk (nok) plass i de to foregående filmene.

“Kung Fu Panda 3” er en ålreit tidtrøyte om kveldsroen ikke senker seg selv, men knapt noe mer. For det medfølgende publikum, altså de som setter pris på når NRK Super svitsjer over til NRK 3, er det imidlertid lite å hente. Så kan man selvfølgelig argumentere for at så lenge barna har det fint, gjør kung fu-pandaen jobben. I og for seg sant nok. Men selv barna vil merke at innholdet i “Kung Fu Panda 3” ikke gir samme emosjonelle resonans som filmene fra Pixar, ikke er like fantasifull som Disney eller like trendsettende som smittekilden til “Minions”-epidemien, Illumination Entertainment.

Klar for den harde sannheten? Dreamworks Animation sakker akterut blant beinhard konkurranse. Med unntak av “Dragetreneren”-filmene, har ikke studioet hatt mye fare med siden Shrek pensjonerte seg for seks år siden. Selv om heller ikke avskjedsfesten hans var av den mest ålreite sorten. Med “Kung Fu Panda 3” fortsetter de en dårlig trend, der visuell støy prioriteres fremfor historie og karakterer.