Lance Armstrong-filmer i kø

Etter Lance Armstrongs skandaløse dopinginnrømmelser på nyåret, har selvsagt filmstudioene kastet seg over mulighetene for å filmatisere nasjonaltragedien.

Ikke uventet. Men at det nå har blitt et race om å lage den beste – og helst første – Armstrong-filmen, er litt mer uventet. Hollywood er jo ikke mest opptatt av idrett, akkurat.

Først ble det kjent at Paramount, med J.J. Abrams og Bryan Burk i spissen, fikset filmrettighetene til den kommende boka “Cycle of Lies: The Fall of Lance Armstrong”. En bok som fremdeles ikke er ferdig. Forfatteren er Julie Macur fra New York Times, og forhåpningene til boka er åpenbart så store at rettighetene er solgt lenge før den ble påbegynt. Dette prosjektet mangler foreløpig hovedrolleinnehaver.

“Game Change”-regissør Jay Roach er hyret inn til å lage en annen Armstrong-film, foreløpig uten tittel. Men her er allerede Ben Foster castet i rollen som Lance – noe vi tror er en tilnærmet perfekt match. Foster går det an å heie på, men samtidig har han lett for å gjøre seg uspiselig. Det vil komme godt med.

Det tredje prosjektet, kalt “Red Blooded American”, ble nylig kjent. Og samtalene med Bradley Cooper er angivelig godt i gang. Cooper skal både være produsent og skuespiller, skal vi tro deadline.com. Men om han skal spille Lance Armstrong eller den tidligere lagkompisen Tyler Hamilton, er fremdeles ukjent. Dermed er det naturlig å se for seg en film som handler mye om forholdet mellom de to, der Hamilton beskyldte Armstrong for doping lenge før det ble bevist og innrømmet.

I tillegg til disse tre langfilmene jobber dokumentarfilmskaper Alex Gibney med filmen “The Armstrong Lie”. Den skal vises om en måneds tid under filmfestivalen i Toronto.

Spekulasjoner om hvem som bør spille sykkeldusten har surret og gått siden prosjektene ble kjent. De to nevnte er gode kandidater, men navn som Christian Bale, Matthew MacConaughey og Michael Fassbender har også vært heite kandidater. Og mens vi først er i gang – la oss også nevne Matt Damon, James Franco, Jake Gyllenhaal og Ryan Gosling.

Hvilket prosjekt har du mest tro på?

Kilde: The Seattle Times