2
Lite eventyrlig

Tittel:
Eventyrland
Sjanger:
Drama
Varighet:
1 t. 32 min.
Aldersgrense:
15
Skuespillere:
  • Silje Salomonsen
  • Tomas Alf Larsen
  • Fredrik S. Hana
  • Ole Romsdal
Regissør:
Arild Østin Ommundsen

Uengasjerende film om veien tilbake til drømmelivet etter at alt gikk til helvete.

Estetisk sett er “Eventyrland” interessant, men de ulogiske handlingene til hovedpersonen stjeler all oppmerksomheten og man ender opp med å bare irritere seg.

Man kan snakke om regissøren så mye man bare vil – jeg kjedet meg litt da jeg så filmen. Jenny er med kjæresten Frank på et oppdrag av en venn. De skulle hente en pakke med litt hasj, men det viser seg at de har rotet seg borti noe som er mye større og skjebnesvangert. En tredje part møter opp, to skudd blir avfyrt og flere liv forandrer seg for alltid.

Jenny var gravid og havner i fengsel for ugjerningen. 10 år senere slippes hun ut av fengsel og ønsker bare å få datteren tilbake igjen. Men det er vanskelig å leve på den rette siden av loven når komplikasjoner møter opp på grunn av sin tid i fengsel. Hun velger å oppsøke menneskene som er ansvarlige for sin fengselsdom og trosser derfor sikkerhetsnettets advarsler om at hun da ødelegger alt det gode hun har bygget opp.

Og det er her jeg faller av. Hvis du syns det er så jævla lettvint på den gale siden av loven må du egentlig forvente deg faenskap. Jeg mistet litt respekt for hovedpersonen fordi jeg ser liten fornuft i hennes handlinger. Istedenfor å komme datteren nærmere øker hun bare distansen mellom dem når hun oppsøker fortiden. Hun skaper luftslott, hun streber etter noe som omtrent aldri kommer til å skje. Hun lever i fortiden og kan derfor aldri bli ordentlig lykkelig.

Dette er en forglemmelig film. Bildebruken og klippingen er interessant innledningsvis, men etterhvert blir jeg blind for det estetiske og gir meg heller over for konfliktene Jenny havner i. Irritasjonen for det narrative tar overhånd og jeg klarer ikke helt å sette pris på filmen. Filmen klarte aldri å snakke til meg, og da begynner jeg fort å kjede meg i stedet.