4
Luc Bessons nye eventyr

Tittel:
Adèle and the Secret of the Mummy
Sjanger:
Action, Eventyr
Varighet:
1 t. 47 min.
Aldersgrense:
11
Skuespillere:
  • Louise Bourgoin
  • Mathieu Amalric
  • Gilles Lellouche
Regissør:
Luc Besson

“Et bilde sier mer enn tusen ord” heter det. Og slik er det nok med dette bildet også. Men at ordene forteller oss noe om filmen “The Extraordinary Adventures of Adèle Blanc-Sec”, tror jeg neimen ikke.

Bildet er sånn sett et lite representativt bilde, men du skal ikke se bort ifra at bruken av det likevel gagner både filmen og denne nettsiden.

Adéle Blanc-Sec er temmelig gærn. Men hun får ting gjort. Og når tvillingsøsteren får en lang spiker tvers igjennom hodet som følge av et slag tennis, setter Adéle ut på en reise for å finne tidenes beste medisinmann. Vedkommende døde dessverre 5000 år tidligere, men det bryr ikke Adéle seg noe særlig om.

Filmskaperne bryr seg heller ikke nevneverdig om denne foreløpig fysiske umuligheten. Hvilket i dette tilfelle er fryktelig bra. For hadde det ikke vært for de levende mumiene i denne filmen – så hadde den vært temmelig skral. Jo – en levende pterosaurus er kult det og, men den hadde ikke på langt nær samme vaffelkoselige humor som mumiene.

Som du skjønner: Dette er et temmelig spesielt eventyr. Men geleidet av typisk, fransk filmkunst, banal humor og en tøff og forholdsvis lekker Adéle Blanc-Sec – så kan man trygt si at filmen tjener sitt formål. Men ikke stort mer.

Den er for øvrig svært fersk på blu-ray-markedet.