5
Luke 22: Vi anmelder det nye testamentet

Tittel:
Hjemme alene 2 - Forlatt i New York
Sjanger:
Eventyr, Familie, Komedie
Varighet:
2 t.
Aldersgrense:
Tillatt for alle
Skuespillere:
  • Macaulay Culkin
  • Joe Pesci
  • Daniel Stern
  • Catherine O'Hara
  • Tim Curry
  • Eddie Bracken
Regissør:
Chris Colombus

Neida, jeg skal ikke gjøre akkurat samme ting en gang til.

Hver dag i desember vil filmsnakk.no skrive anmeldelser av kjente og kjære julefilmer, og her er den 22. luken i vår julekalender.

I motsetning til “Hjemme alene 2”, som gjør akkurat samme ting en gang til. Jeg har faktisk ikke lagt merke til hvor ekstremt like disse filmene er, før jeg nå så begge rett etter hverandre. Hver jul ser man gjerne bare én av de to, og det spiller jo ingen stor rolle hvilken.

For i år igjen skal McAllisters med venner på juleferie, og selv om de sjekker og dobbeltsjekker at de ikke gjør samme feil som i fjor, vil tilfeldighetene ha det slik at stakkars Kevin (Macaulay Culkin) ikke blir med resten av gjengen til Florida. Han får nemlig juleønsket sitt oppfylt på ny, og kan nyte familiens kredittkort i selveste New York uten å måtte dele seng med sin inkontinente fetter eller noen andre for den saks skyld.

Mange oppfølgerfilmer er for tiden rammet av en nevrologisk lidelse kalt “The Dark Knight”-komplekset, som bokstavelig talt resulterer i det motsatte av analbleking – at de lager toeren mørkere og skumlere. I tillegg har man tendensen til å feiltolke hva det var som gjorde den første filmen bra, og man ender opp med en karikatur av konseptet, uten de subtile detaljene som rørte oss i første omgang.

Men denne filmen gir oss, som Kevin sukker likeglad, enda en jul i skyttergravene.

De tingene som trenger å byttes, har blitt byttet ut med noe tilsvarende. Location, skurkenes plan, den skumle gærningen som viser seg å være ålreit, Kevins motivasjon, og ikke minst oppfølgeren i oppfølgeren, gangstereposet “Angels with even filthier souls”. Alle som har vært barn vet godt at man ikke skal endre oppskriften på favorittmaten.

Stort mer er det ikke å si uten å trykke krusedull+C fra i går. Regi og manus glipper kanskje en tanke mer enn i den første, men på den annen side har de fått med Tim Curry.

Moralen er at alle oppfølgere må ha med Tim Curry.

Krigens unge hjerterDu har muligheten til å vinne film hver eneste dag i adventstida. Det eneste du behøver å gjøre er å kommentere dette innlegget – gjerne med noe vettugt. Dagens premie er TV-miniserien “Krigens unge hjerter” på DVD, levert av Atlantic Film Norge. Lykke til!