4
Luke 6: Hjelp, John McClane har juleferie!

Tittel:
Die Hard 2
Sjanger:
Action
Varighet:
2 t. 4 min.
Aldersgrense:
15
Skuespillere:
  • Bruce Willis
  • Bonnie Bedelia
  • William Atherton
  • Dennis Franz
Regissør:
Renny Harlin

Hva er vel julen uten skyteglade terrorister?

Hver dag i desember vil filmsnakk.no skrive anmeldelser av kjente og kjære julefilmer, og her er den sjette luken i vår julekalender.

John McClane flyr høyt i julestria. Høhø. Tok du’n?

Kanskje det hjelper hvis jeg sier at “Die Hard 2” foregår på en flyplass? Ikke det, nei.

Uansett: John McClane venter på kona si på en flyplass like utenfor Washington. Ekteskapet er betraktelig mer rosenrødt enn sist, etter at McClane ofret liv og lemmer for å redde den utakknemlige ræva hennes fra Hans Grüber & co. Ventetiden blir imidlertid litt drøyere enn forventet når en gruppe eks-militære terrorister tar over flyplassen for å redde en sør-amerikansk narkobaron.

La det være sagt først som sist: “Die Hard 2” er ikke like god som “Die Hard”. Men hva gjør vel det? Det er tross alt det nærmeste vi kommer en filmatisk umulighet.

Nei, skurken er kanskje ikke like djevelsk sjarmerende som Alan Rickman med sin britisk-tyske aksent. Ja, den varer en liten evighet. Men Bruce Willis har fortsatt hår og et sarkastisk smil om munnen (begge ting som har forsvunnet gradvis de siste årene), skurkene er fortsatt superslemme og oddsen er skyhøy (høhø). Hva mer kan man be om av oppfølgeren til action-julefilmens gudfar?

I min bok: Fint lite. Det er plent umulig å ikke kose seg på juleferie med John McClane.

The CallDu har muligheten til å vinne film hver eneste dag i adventstida. Det eneste du behøver å gjøre er å kommentere dette innlegget – gjerne med noe vettugt. Dagens premie er “The Call” på blu-ray, levert av Universal Sony Picture Home Entertainment. Lykke til!