5
Lykkepille man får abstinenser etter

Tittel:
La La Land
Sjanger:
Drama, Musikk, Romantikk
Varighet:
2 t. 9 min.
Aldersgrense:
Tillatt for alle
Skuespillere:
  • Emma Stone
  • Ryan Gosling
  • John Legend
  • J.K. Simmons
Regissør:
Damien Chazelle

“La La Land” er en film man ikke vil skal ta slutt.

Hollywood skuer stadig bakover etter gamle suksesser som kan støvtørkes og markedsføres som ny masseunderholdning. Folkene bak “La La Land” er tilsynelatende mer langsynte enn de fleste, med sin gjenoppliving av 50-tallets filmmusikal – en kulturell etterlevning fra tiden der kapitalismen og CV-en til Gene Kelly ekspanderte korresponderende.

Emma Stone og Ryan Gosling spiller to nostalgiske showbiz-aspiranter som faller pladask for hverandre i nåtidens LA. Det store spørsmålet er om deres individuelle drømmer vil gå utover deres felles kjærlighet, og hva det eventuelt vil føre til.

Det høres enkelt ut fordi det er det. “La La Land” er en engasjerende og rørende kjærlighetshistorie bygget på håp og minner om svunne tider. X-faktoren er at Stone og Gosling – for ikke å nevne de tusentalls statistene rundt dem – hyppig velger sang og dans framfor normal gange når de ferdes gatelangs i Hollywood-land.

Jada, ved siden av å være en fantastisk historie om kjærlighet og drømmer, er “La La Land” også den navlebeskuende hyllesten til Hollywoods glansdager Oscar-akademiet er så glad i at de faktisk ga beste film-prisen i 2012 til den syltynne, men bransjeglorifiserende stumfilmen “The Artist”.

Hva blir så resultatet når “La La Land” blander samme navlefetisj med en genuint engasjerende om to menneskers kjærlighet, håp og drømmer? 14 Oscar-nominasjoner. Og en temmelig unik kinoopplevelse.