2
Mangler en spennende historie

Tittel:
Justice League Dark
Sjanger:
Action, Animasjon, Eventyr
Varighet:
1 t. 15 min.
Aldersgrense:
15
Regissør:
Jay Oliva
Originalstemmer:
  • Matt Ryan
  • Camilla Luddington
  • Jason O'Mara
  • Nicholas Turturro

Nå i disse DC Comics-dager hvor det satses for fullt på å fremme de mest spennende heltene, slik at det kan konkurreres om publikums penger. Også på animasjonsfronten øses det ut materiale, og i “Justice League Dark” presenter DC Comics sitt antiheltgalleri – dessverre uten videre hell.

De fleste som har et vanlig forhold til superhelter har fått med seg Justice League. De fleste vet også hvem Justice League består av. Ja, helter. Av den supre sorten. Det finnes også en supergruppe som består av rekke antihelter, som kaller seg Justice League Dark. Denne gruppen med smått usannsynlige superhelter må slå seg sammen når mørke krefter planeten vår. Og her må virkelige alle uenigheter kastes til side for å oppnå samarbeidet som må til for å knekke en ond kraft som planter bilder i hodene på mennesker – bilder som gjør at helt ordinære mennesker begynner å drepe hverandre…

Tegneserier er fantastisk materiale for underholdende filmer, men innimellom slår det litt feil. Vi har sett det på live-action-fronten, men også innen den litt smalere animerte sjangeren. “Justice League Dark” er et prosjekt hvor det tidligere var snakk om at Guillermo del Toro skulle ta på seg regien, og etter at han trakk seg så prosjektet vært et mareritt for filmstudioene da det er vanskelig å finne riktig regissør. Dermed har Warner Bros. tatt steget med å gi ut en animert langfilm for å døyve smerten/lengselen etter filmen.

Om materialet som ligger der ute er i nærheten av like dårlig som hos denne filmen, så skjønner jeg at det er vanskelig å finne noen som kan realisere filmprosjektet. Her må en magiker til, for å gjøre gull ut av gråstein, for dette er rimelig tynn suppe. Flere kjente (og mindre kjente) antihelter slår seg sammen. De finner en fiende å hamle opp med, og så må de videre til enda en superskurk for å redde verden. Joda, det er jo formelen som mange andre større produksjoner har lykkes med, men “Justice League Dark” er bare totalt uinteressant. Underutviklede karakterer som danser rundt hverandre uten videre introduksjon, og uten at de har en essensiell plass i dette universet. Verden ser også ut til å klare seg passe greit, med unntak av noen få uoppklarte drap. Superskurken er overkommelig allerede før den siste kampen utfolder seg. Ja, og så er filmen så kort at det ikke er tid til annet enn overfladiske drypp av hva som er å finne i det store universet til DC Comics.

Til å være en animasjonsfilm så ser det – og høres – ganske greit ut. Det er noen tempoproblemer i historien, i tillegg til at filmen rett og slett er for kort. Har du null kunnskap til dette universet er jeg redd du blir kastet av karusellen før du har rukket å sette deg til rette i setet ditt. Om du ønsker bedre innføring i universet som huser både Superman og Batman, så bør du heller se “Wonder Woman” eller vente på den kommende “Justice League”-filmen senere i år.