4
Alle gode ting er fire

Tittel:
Marksommer 4
Sjanger:
Action, Grøsser, Komedie
Varighet:
1 t. 41 min.
Aldersgrense:
15
Skuespillere:
  • Michael Gross
  • Sara Botsford
  • Billy Drago
  • Brent Roam
  • August Schellenberg
Regissør:
Brent Maddock

Noen ganger må man rett og slett tilbake til røttene. “Marksommer 4” overrasker.

Vi i filmsnakk.no plukker ned gamle filmserier fra hylla. Nå har vi sett “Marksommer”-filmene, og dette er anmeldelsen av den fjerde i rekken.

For hvem skulle trodd at en firer, attpåtil etterfølger av en middelmådig toer og en skakkjørt treer, kunne være noe annet enn hestelort blant kudritt? Svært få. S. S. Wilson er en av dem. Regissøren som også sto bak toeren har gravd i mimreboksen og fisket fram de elementene som gjorde originalen så knakende god. Ingen dustete animasjoner. Ingen metangassflyvende skapninger. Bare rendyrket moro.

Vi befinner oss denne gangen i byen “Rejection”. Lenge før stedet skifter navn til “Perfection” slik vi kjenner det fra eneren. Vi er tilbake i ville vesten og “glefserne” er i ferd med å gjøre seg kjent for aller første gang. “Rejection” er avhengig av gruven utenfor byen for å gå rundt. Når den stenges grunnet glefserangrep er jaktsesongen i gang.

Michael Gross er tilbake i rollen som en Gummer, men ikke helt den du tror. Hiram Gummer er en av forfedrene til Burt og stikk motsatt av den ammunisjonselskende patrioten fra de tre foregående filmene. Hiram lever livet med nullvold som sin røde trå og hater våpen som andre hater lukta av ostepopp. Det er tydelig at Gross har kost seg i rollen, for i motsetning til treeren hvor han også hadde hovedrollen, er Gross tilbake til sitt strålende selv. Vittig dialog avløses av intens action og kjærkomne klisjeer. Så ligger det i korta at Gummer-slektas fascinasjon for et velutrustet arsenal tar form i “Marksommer 4”. Bill.mrk: maskingevær og kjærre!

Seriens fjerde installasjon står helstøtt på egne bein, men nytes desidert best dersom du har samtlige innabords. I alle fall eneren. Filmen er absolutt ikke uten feil. Enkelte partier blir i overkant lange og småkjedelige, samtidig som man kunne holdt seg for god til en og annen enkel løsning for framdriftens skyld. Men pyttsann; tatt toeren og treeren i betraktning er “Marksommer 4” er deilig tilskudd til serien.

Vet du hva? Hopp rett fra originalen til ville vesten du. Like greit.

LES OGSÅ: Marksommer – Gøy med mark i ræva

LES OGSÅ: Marksommer 2 – Mark smaker best med Bacon

LES OGSÅ: Marksommer 2 – Rumpesprenger-blietzkrieg