4
Marsharehopping i episk grenseland

Tittel:
John Carter
Sjanger:
Action, Eventyr, Fantasy
Varighet:
2 t. 12 min.
Aldersgrense:
11
Skuespillere:
  • Taylor Kitsch
  • Lynn Collins
  • Mark Strong
  • Bryan Cranston
  • Ciarán Hinds
Regissør:
Andrew Stanton

Taylor Kitsch er den nye kjekkasen – og “John Carter” er visstnok nye “Star Wars”.

“Nye Star Wars” er ikke fullt så langt unna. Og det er heller ikke veldig lenge siden. Vi skal tilbake et par hundre år og det lengste vi reiser er til Mars. John Carter er mannen som på uforståelig vis havner på Mars etter å ha funnet en hule med svært fremmede hieroglyfer og ukjent symbolikk.

Om ikke reisen til Mars er mer enn relativt lang kan vi i hvert fall konkludere med at John Carters marsharehopping tar kaka. Etter å ha våknet på planetens røffe terreng finner han nemlig ut at han kan hoppe – skikkelig høyt! Og ikke lenge etter finner han levende vesener.

På den røde planeten er imidlertid ikke alt i den skjønneste orden. Et par skumlinger, også denne gangen spilt av Mark Strong og Dominic West, har makabre intensjoner for planeten og dens beboere. Heldigvis havner høythoppende John Carter midt i kaoset.

Det ligger lite genialitet bak historien, men det skaperne har gjort seg flid med er artwork-arbeidet. De forskjellige Mars-rasene vi blir introdusert for ser kanskje litt dumme ut ved første øyekast, men utseendet fungerer godt over tid – og de er godt animert. Marsboerens beste venn, marsbikkja, er dritfunny hvis man gir den litt tid. Og de gedigne, hvite apene oser død lang vei.

Det er selvfølgelig mye som skurrer med dette, men som barne- og ungdomsfilm vil dette mest sannsynlig treffe ganske bra. Animasjonene er mer enn tilstrekkelige og noen av kampscenene grenser mot det episke. Om den oppfordrer til noen oppfølger er jeg ikke like sikkert på …