Matt Damon klar for regidebut

Damon debuterer som regissør med thrilleren “A Murder Foretold”, og blir også å se i Christopher Nolans “Interstellar”.

Matt Damon er en travel kar, og virker å trives med det. Nå har “Jason Bourne”-stjernen sagt ja til å spille i Christopher Nolans kommende sci-fi-epos “Interstellar”, og samtidig bestemt seg for å gjøre thrilleren “A Murder Foretold” til sin regidebut. Det melder Collider.

“A Murder Foretold” er skrevet av “Operasjon Argo”-forfatteren Chris Terrio, og basert på en artikkel av The New Yorker-journalisten David Grann.

Filmen skal handle om mordet på den guatemalanske advokaten Rodrigo Rosenberg, som i sin egen begravelse spilte av en video der han ikke bare spådde sitt eget dødsfall, men også impliserte at Guatemalas president og hans kone sto bak det hele.

Damon hadde opprinnelig planer om å debutere med miljøverndramaet “The Promised Land”, men endte til slutt opp med å hyre inn Gus van Sant da “Elysium”-timeplanen hans kolliderte med regijobben. Nå skal altså regissør-capsen på likevel.

Det er bekreftet at Damon er i samtaler med Paramount om jobben, og en offentliggjøring er ventet ganske så snart.

Men som sagt, “A Murder Foretold” er ikke det eneste Damon har å henge fingrene i den kommende tiden. Han har nemlig også sagt ja til å slå følge med Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain, John Lithgow, Casey Affleck, Topher Grace, Ellen Burstyn og Michael Caine til Island, der settet til Christopher Nolans “Interstellar” befinner seg.

42-åringen skal imidlertid kun spille en mindre rolle i filmen, da han ikke er spesielt lysten på et nytt skår i regigleden sin.

Matt Damon er først kinoklar med komedien “The Monuments Men” i desember, sammen med blant andre Cate Blanchett og George Clooney, som også står for regien.