4
McConaughey i sentrum

Tittel:
The Lincoln Lawyer
Sjanger:
Drama, Thriller, Krim
Varighet:
1 t. 58 min.
Aldersgrense:
11
Skuespillere:
  • Matthew McConaughey
  • Marisa Tomei
  • Ryan Philippe
  • Josh Lucas
  • William H. Macy
  • Bryan Cranston
Regissør:
Brad Furman

“The Lincoln Lawyer”, basert på Michael Connellys bestselger-bok med samme navn, er så utgjort en ekte amerikansk film. En intrikat historie, godt skuespill og spenning gjør den så absolutt severdig.

Man har nok sett mye av det samme før, i diverse TV-serier og filmer, men rettsaker er en ypperlig setting for et godt filmdrama. I “The Lincoln Lawyer” er det rikmannssønnen Louis Roulet (Ryan Phillippe) som blir fengslet, mistenkt for overfall og forsøk på voldtekt av en prostituert. Da kalles pengeopptatte og rappkjeftede Mick Haller (Matthew McConaughey) inn som forsvarer. Haller er dog noe spesiell: Advokatpraksisen drives fra baksetet i sin egen Lincoln, der han turer fram og tilbake gjennom Los Angeles’ gater med sin trofaste sjåfør Earl (Laurence Mason).

Flere kjente navn, som Oscar-vinneren Marisa Tomei og Oscar-nominerte William H. Macy, dukker opp i biroller. Herlige Bryan Cranston, kjent fra “Breaking Bad” og “Malcolm i midten” kompletterer en allerede imponerende rolleliste, og de kjente navnene gjør alle en god jobb i thrilleren.

Handlingen er kanskje ikke den mest originale, man får etter hvert en sterk følelse av at dette er noe man har sett før. Filmen drar i tillegg ut, og jeg får følelsen av at to timer er for lenge til et så forholdsvis lite komplisert krimdrama.

Enkelte dialoger oser av klisjéer, men regissør Furman klarer likevel presse ut en engasjerende og etter hvert spennende historie ut av filmen. Dette gjør han spesielt ved hjelp av holdningen til McConaughey. Best er han i rettsalen, der han i hanekamp med aktor Ted Minton (Josh Lucas) virker som en erkejappete forsvarsadvokat. Utenfor klarer McConaughey å vise sprekkene i den tilsynelatende perfekte advokatfasaden på en utmerket måte: Han passer rett og slett godt i rollen som stadig mer whiskydrikkende, jaget advokat.

“The Lincoln Lawyer” er nok ikke en film som vil bli husket som en av 2011s beste krimdramaer, men ved hjelp av godt skuespill, godt, gammeldags rettsalsdrama og fine biler er underholdningsverdien stor.