2
Melissa tar litt for stor plass

Tittel:
Identity Thief
Sjanger:
Komedie
Varighet:
1 t. 51 min.
Aldersgrense:
11
Skuespillere:
  • Jason Bateman
  • Melissa McCarthy
  • Amanda Peet
  • Eric Stonestreet
  • John Cho
  • Jon Favreau
Regissør:
Seth Gordon

Melissa McCarthy har vært Hollywoods største humoristiske åpenbaring siden Zach Galifianakis. Men dette ble litt too much.

Både Galifianakis og McCarthy gjør seg svært godt i mindre biroller, men i “Identity Thief” beviser i hvert fall sistnevnte at oppgaven ble litt stor. Det er greit å være et morsomt sidekick her og der, men å skulle bære humoren i en spillefilm på egen hånd – det ble vanskelig. Og det er lite hjelp å få av Jason Bateman, som i grunnen alltid bare spiller Jason Bateman.

Bateman er i dette tilfellet gitt navnet Sandy Patterson, noe en frekk drittkjerring fra Florida tenker å utnytte. Sandy er nemlig mer et jentenavn enn et guttenavn, og det passer Melissas rollefigur ypperlig. Hun lever nemlig godt på å stjele folks identitet.

Når politiet ikke klarer å gjøre noe med saken (tåpelig!) må Batemans Sandy ta den i egne hender. Han reiser til Florida for å lure med seg Melissa hjem til Denver, og mot en tilståelse.

Og brått blir dette faktisk “Due Date 2”, bare enda kjedeligere. Jeg skal ikke ta noe vekk fra McCarthy – det bor mye bra i henne, både på humorfronten og som skuespiller. Og det er absolutt noe å le av i denne. Men det hele ble for ensformig – og mot slutten temmelig tåpelig.

Filmteknisk ligger det meste der det skal ligge, men det er det jo ingen som bryr seg om. En kjedelig komedie er og blir kjedelig.

 

Share Button