2
Melissa tar litt for stor plass

Tittel:
Identity Thief
Sjanger:
Komedie
Varighet:
1 t. 51 min.
Aldersgrense:
11
Skuespillere:
  • Jason Bateman
  • Melissa McCarthy
  • Amanda Peet
  • Eric Stonestreet
  • John Cho
  • Jon Favreau
Regissør:
Seth Gordon

Melissa McCarthy har vært Hollywoods største humoristiske åpenbaring siden Zach Galifianakis. Men dette ble litt too much.

Både Galifianakis og McCarthy gjør seg svært godt i mindre biroller, men i “Identity Thief” beviser i hvert fall sistnevnte at oppgaven ble litt stor. Det er greit å være et morsomt sidekick her og der, men å skulle bære humoren i en spillefilm på egen hånd – det ble vanskelig. Og det er lite hjelp å få av Jason Bateman, som i grunnen alltid bare spiller Jason Bateman.

Bateman er i dette tilfellet gitt navnet Sandy Patterson, noe en frekk drittkjerring fra Florida tenker å utnytte. Sandy er nemlig mer et jentenavn enn et guttenavn, og det passer Melissas rollefigur ypperlig. Hun lever nemlig godt på å stjele folks identitet.

Når politiet ikke klarer å gjøre noe med saken (tåpelig!) må Batemans Sandy ta den i egne hender. Han reiser til Florida for å lure med seg Melissa hjem til Denver, og mot en tilståelse.

Og brått blir dette faktisk “Due Date 2”, bare enda kjedeligere. Jeg skal ikke ta noe vekk fra McCarthy – det bor mye bra i henne, både på humorfronten og som skuespiller. Og det er absolutt noe å le av i denne. Men det hele ble for ensformig – og mot slutten temmelig tåpelig.

Filmteknisk ligger det meste der det skal ligge, men det er det jo ingen som bryr seg om. En kjedelig komedie er og blir kjedelig.