3
… men øksekampen var fin

Tittel:
Bullet to the Head
Sjanger:
Action, Thriller
Varighet:
1 t. 32 min.
Aldersgrense:
15
Skuespillere:
  • Sylvester Stallone
  • Sung Kang
  • Jason Momoa
  • Christian Slater
  • Adewale Akinnuoye-Agbaje
  • Sarah Shahi
Regissør:
Walter Hill

Sylvester Stallone har kanskje gått litt ut på dato, i hvert fall innenfor konsepter som dette. Men – han er jo ikke alene.

Vi så for eksempel Bruce Willis formelig drite seg ut i “A Good Day to Die Hard” tidligere i år. Vi så også Arnold Schwarzenegger i “The Last Stand”, men utfallet der var heldigvis noe bedre. Felles for dem alle er “The Expendables”-filmene, et konsept som virkelig tar hånd om de eldre, på en åpen og ærlig måte, og som likevel leverer de varene kundene forventer.

“Bullet to the Head” forsøker å være en kul Sylvester Stallone-film, uten at man dveler for lenge ved det faktum at Stallone ser sliten ut. At hovedpersonen selv gidder å være med på dette vitner vel bare om at han klamrer seg fast til karrieren mens den fremdeles lever – temmelig tungpustet riktignok.

I “Bullet to the Head” spiller han en erfaren leiemorder som blir forsøkt tatt av dage av sine egne oppdragsgivere. “No lose ends”. Men han er selvsagt glup nok til å holde seg i live. Og dertil revansjesugen.

I stedet for at Stallone forblir en fortsatt actionhelt – noe han for så vidt klarer fint gjennom “The Expendables”-franchisen – er det andre som løftes fram og blir husket. Jason Momoa, for eksempel – skurken som nær sagt virker udødelig, og som til slutt oppfordrer til en heftig øksekamp. Kanskje litt kort kamp, men absolutt minneverdig. Til og med politimannen spilt av Sung Kang er mer interessant enn Stallone.

Derfor er det nærliggende å tro at “Bullet to the Head” virker litt mot sin hensikt. Men for all del – er du Stallone-fan finner du sikkert litt glede i dette. Og trives du med filmvold har du kanskje også et og annet å se fram til – filmen heter jo ikke “Bullet to the Head” for moro skyld.