Mer Studio Ghibli på norsk

Arthaus har sikret seg rettighetene til filmkatalogen til legendariske Studio Ghibli i Norge.

Det melder Arthaus selv i en pressemelding.

Japanske Studio Ghibli har siden opprettelsen i 1985 blitt verdenskjente for sine animé-spillefilmer. For å markere dette og Studio Ghiblis 30-årsjubileum vises “Min nabo Totoro” på Arthaus’ tradisjonsrike utekino på St. Hanshaugen fredag 28. august.

Arthaus har lenge hatt et mål om å være Ghiblis distributør i Norge. Vi ønsker å relansere animasjonsperler som “Min nabo Totoro”, “Kikis budservice”, “Det levende slottet”, “Prinsesse Mononoke” og “Ponyo på klippen ved havet” på kino i Norge. Vi mener at disse filmene er noe av det beste som er laget av barne- og familiefilm, og at de rett og slett er tidløse. Nå ønsker vi å gjøre dem tilgjengelige for en ny generasjon Ghibli-fans, forteller direktør Svend B. Jensen.

I mai ble “Chihiro og heksene” relansert på kino, og  for aller første gang med norske stemmer. Relanseringen har fått god mottakelse, og nå ser det også lovende ut for at andre Ghibli-perler vil komme på kino igjen. Studio Ghiblis nyeste, og foreløpig siste, film “Marnie – min hemmelige venninne” kommer på kino i 2016.

Arthaus årlige utekino går av stabelen 28. august, og i år vises Studio Ghiblis klassiker “Min nabo Totoro” fra 1988; et fargesprakende og magisk stykke familiefilm fra animasjonsmesteren Hayao Miyazaki. Som alltid vises filmen fra god gammeldags 35mm-filmrull for ekte filmfølelse og kvalitet.

Det er 13. gang  Arthaus arrangerer utekinoen på St. Hanshaugen, et arrangement som årlig har tiltrukket seg flere tusen tilskuere for å se filmhistoriens største perler under Oslos himmel. Gratis attpåtil.