3
Miniatyr-James Bond

Tittel:
Stormbreaker
Sjanger:
Action, Eventyr
Varighet:
1 t. 33 min.
Aldersgrense:
11
Skuespillere:
  • Alex Pettyfer
  • Mickey Rourke
  • Sophie Okonedo
Regissør:
Geoffrey Sax

La meg bare ha mitt på det rene: Denne filmen gikk på TV i helga. Jeg leide den ikke!

Søtnosen Alex Pettyfer er i denne filmen noen år yngre enn sist vi så han – i “I Am Number Four”. Ganske enkelt fordi denne filmen – “Stormbreaker” – er fra 2006. Her spiller han den intetanende 14-åringen Alex Rider som plutselig mister favorittonkelen sin i en bilulykke. Det viser seg imidlertid, svært overraskende, at onkelen var spion ute på hemmelig oppdrag. Og spionfirmaet ønsker nå å rekruttere Alex Rider som sin onkels erstatter, samt fullføre det livsfarlige oppdraget.

Dette skremmende plottet er nok ikke i første omgang tiltenkt mennesker over den seksuelle lavalder. Men det er sikkert like greit, for det er vel svært få andre som tar seg bryet med å se den.

Det er likevel bemerkelsesverdig å se hva slags cast som er innhentet til denne produksjonen. Bill Nighy, Ewan McGregor og Mickey Rourke, bare for å nevne noen. Og de gjør jo jobben, selv om barnefilmpreget i aller høyeste grad vedvarer.

Når alt kommer til alt blir dette litt vel dumt. Selv for barn. Verken historie eller skuespill (Pettyfers hovedsaklig) engasjerer. Og det eneste som er litt moro er å registrere hvor liten Alex Pettyfer var for bare fem-seks år siden.