3
Mirakuløs historie – middelmådig film

Tittel:
Big Miracle
Sjanger:
Drama, Romantikk
Varighet:
1 t. 47 min.
Aldersgrense:
Tillatt for alle
Skuespillere:
  • Drew Barrymore
  • John Krasinski
  • Kristen Bell
Regissør:
Ken Kwapis

Historien er kanskje storartet. Det er ikke filmen. 

Dette har du sett før. “Big Miracle” er forutsigbar så det holder, og den gode miljømoralen lyser så sterkt gjennom at det irriterer. De slemme oljeselskapene inngår milliardkontrakter og blåser en lang marsj i alle vesnene som lever i og rundt havet. Men mot alle odds massemobileres hele USA, fra Forsvaret, til mediene, ja til og med presidenten, for å redde tre gråhvaler som er blitt fanget i isødet i Alaska. Alle bidrar av ulike grunner, så klart. Alt dette skjer takket være en sjarmerende distrikstreporter med et godt øye for et nyhetsskup. Opp i det hele blandes en profilert Greenpeace-aktivist, som også er nyhetsreporterns eks-kjæreste, og en vakker, ambisiøs men overfladisk nyhetsreporter fra CNN. Det er oppskriften på sukkersøt suppe.

Drew Barrymore er søt som engasjert og bestemt miljøaktivist. Noen andre kjente fjes kan man også spotte i denne filmen, men ingen av skuespillerne står for noen fantastiske prestasjoner. Filmen er basert på sanne hendelser fra 1988 og noen orginale klipp fra den faktiske redningsaksjonen er tatt med i filmen. Det fungerer bra, men det veier ikke opp for at filmen er alt for enkel.

Det er en klassisk Hollywood-film. Kjærligheten til naturen vinner over kjærligheten til rikdommen og berømmelsen til slutt. God moral, men det er gjort alt for klissete og forutsigbart. Det er imidlertid ganske tydelig at jeg ikke er i målgruppa til denne filmen. Tenåringsjenter med en liten miljøaktivist i magen vil sannsynligvis både gråte og le seg gjennom denne. Regissør Ken Kwapis er ekspert på å lage feelgood-familiefilmer, og denne er intet unntak. Den fungerer godt i sin sjanger, men er ellers ganske tom underholdning for den som krever litt mer. Ett og annet morsomt øyeblikk finnes og animasjonene er fine, så den holder til en midt på treet-dom fra meg.