4
Morsommere enn han er kul

Tittel:
Thor
Sjanger:
Action, Eventyr
Varighet:
1 t. 55 min.
Aldersgrense:
11
Skuespillere:
  • Chris Hemsworth
  • Anthony Hopkins
  • Stellan Skarsgård
  • Natalie Portman
Regissør:
Kenneth Branagh

Det har vært knyttet store forventninger til denne filmen en stund, og i går hadde den omsider premiere her i Norge. Og “Thor” stod til forventningene.

Thor, sønn av Odin, trosser sin far og blir sendt til Jorden for å bli kvitt barnesinnet. Så må plutselig Odin holde sengen med sykdom, og Thors bror Loke tar gledelig over tronen. Så får Thor trøbbel med å komme seg tilbake til sin egen verden. Ja – som du skjønner er kanskje ikke historien grensesprengende – muligens bokstavelig talt – men ikke i et filmhistorisk perspektiv.

Det er likevel kanskje ikke historien det legges mest vekt på i denne filmen. Det som gjør denne verdt å se er de små, humoristiske fulltrefferne. Slike som gjerne inntreffer når George of the Jungle eller Crocodile Dundee reiser til storbyen. Eller Borat, for den saks skyld.

I tillegg er jo dette en storsatsing. Filmen bærer preg av det. Samt nyter godt av det. Sett bort ifra Christ Hemsworth – som er mest kjent fra serien “Home and Away”, er jo de fleste skuespillerne velkjente. Stellan er jo alltid koselig å ha med. Natalie Portman og Anthony Hopkins er store navn. Men den kuleste typen er etter min smak Idris Elbas karakter Heimdall. Han er rå!

Men på tross av storsatsingen, er ikke effekter og actionsekvenser kule nok. Etter at Zack Snyder har skjemt oss bort med sin smellvakre kunstvri på den mest grusomme vold, må man rett og slett kunne forvente litt mer av klimaksscenene.

Det når derfor ikke helt opp. Men svært fornøyelig likevel. Absolutt!