4
Morsommere og friskere avslutning

Tittel:
Mannen med den nakne pistol 33 1/3
Sjanger:
Komedie
Varighet:
1 t. 23 min.
Aldersgrense:
15
Skuespillere:
  • Leslie Nielsen
  • Priscilla Presley
  • Fred Ward
  • Anna Nicole Smith
  • George Kennedy
Regissør:
Peter Segal

Rikelig med saftige analogier redder dagen! Tredje film om Frank Drebin er generelt sett en liten opptur.

filmsnakk.no tar for seg diverse filmserier, og nå er det filmene om Frank Drebin og Mannen med den nakne pistol som står for tur. Dette er anmeldelsen av seriens tredje film.

Oppturen starter med at vi får et lite avbrekk i det sporet som filmene nå hadde kjørt seg inn i. Frank Drebin (Leslie Nielsen) har lagt politiskiltet og pistolen på hylla. Han nyter ekteskapet med sin vakre kone Jane (Priscilla Presley), men begynner å savne all spenningen som livet som politietteforsker ga ham. Han får et tilbud om å infiltrere et fengsel for å finne ut hva planen til en mulig bombemann kan være. Det går selvfølgelig ikke helt som planlagt.

Men er det egentlig noe nytt når det er snakk om Frank Drebins siste runde med tørre kommentarer og slapstick-humor? Det svaret er ganske åpenbart.

Og det beste med denne tredje filmen er nok at den føles mye friskere. Der hvor “Mannen med den nakne pistol 2 1/2” slet med å fornye seg, klarer faktisk denne filmen å tilføre noe nytt til trilogien. Kanskje svaret er noe så lett som at David Zucker lot stafettpinnen gå videre til Peter Segal? Segal har enda til gode å imponere meg i nyere tid, men med “Mannen med den nakne pistol 33 1/3” er han faktisk inne på noe.

At han får Anna Nicole Smith til å virke rimelig oppgående og visuelt perfekt, er jo også en bragd. Tja, på slutten var hun vel ikke noen av delene, men det visuelle skal hun nok ha kreditt for selv. I 1994 – vel og merke.

Leslie Nielsen har også fått en injeksjon av de sjeldne, og virker tryggere, mer selvsikker og morsommere. Og det hjelper selvfølgelig også mye på helhetsinntrykket av denne ålreite parodifilmen.

Det som derimot ikke fungerer noe godt er avslutning, hvor det dabber kraftig av. Den starter godt, fortsetter på riktig spor ut i andre akt, men ebber ut i en flat og kjedelig grand finale. på Academy Awards. Om det er med hensikt blir bare spekulasjoner. Jeg sliter i hvert fall med å engasjere meg i en rotete og vanvittig tredje akt. Det hindrer meg likevel ikke i å være postivt innstilt til filmen som rundet av trilogien.

Frank Drebin, du kan gå med hevet hode ut i evigheten.