Mye å velge i denne uka!

Denne uken har hele ni filmer premiere på norske kinoer og her kan du se trailerne.

Først ut er grøsserne “The Purge” og “You’re Next” med sin premiere på selveste Halloween, den 31. oktober.

“The Purge” handler om USA i 2022 hvor de feirer en årlig “Purge”-dag; i tolv timer kan man begå kriminelle handlinger uten å bli straffet. Det går voldsomt galt for Sandin-familien når sønnen gir en såret fremmed tilfluktssted i huset.

 

“You’re Next” handler om Erin som skal møte familien til kjæresten hennes. Under den første middagen sammen går det derimot rett til helvete når tre maskerte mordere jakter på dem.

 

Den 01. november er det premiere på “Insidious: Chapter 2”, “Jobs”, “Thor: The Dark World”, “Den grønne sykkelen”, “Søsken til evig tid”, “Jeg heter Oscar” og “Betties reise”.

“Insidious: Chapter 2” er oppfølgeren til “Insidious” og er regissert av James Wan, som tidligere i år også hadde premiere på filmen “The Conjuring”. Oppfølgeren plukker opp historien fra der den slapp og farene fra åndeverden som fortsatt truer familien Lambert.

 

“Jobs” er en biografisk dramafilm med Ashton Kutcher i rollen som den avdødde Apple-gründeren, Steve Jobs.

 

“Thor: The Dark World” er oppfølgeren av “Thor” og vi møter tordenguden etter New York-katastrofen i “The Avengers”. Han må redde verden fra den mystiske Malekith og trenger hjelp fra Loki.

 

“Den grønne sykkelen” er den første filmen fra Saudi-Arabia som er regissert av en kvinne. Den handler om guttejenta Wadjda som mer enn noe annet ønsker seg en sykkel. Men kvinner har ikke lov til å sykle i Saudi-Arabia.

 

“Søsken til evig tid” er en dokumentarfilm om søskenparet Magnar og Oddny som driver familiegården på Kleiva i Sunnfjord. Den fremstiller en livsstil fra Norges tidligere generasjoner og livet mellom mennesker og naturens dyr.

 

“Jeg heter Oscar” er en dokumentar av Disneynature om sjimpanseungen Oscar, som kommer bort fra familien sin.

 

“Betties reise” er en fransk roadtrip-film med filmlegenden Catherine Deneuve og regnes som en hyllest til fransk filmtradisjon.