3
Når du hører kjeven knuse

Tittel:
Killing Them Softly
Sjanger:
Drama, Thriller
Varighet:
1 t. 37 min.
Aldersgrense:
15
Skuespillere:
  • Brad Pitt
  • James Gandolfini
  • Richard Jenkins
  • Ray Liotta
  • Ben Mendelsohn
Regissør:
Andrew Dominik

Se på bildet. Det neste Brad Pitt gjør er å blåse huet av en fyr. “Killing Them Softly” er ikke veldig soft, for å si det sånn.

I hvert fall ikke hva gjelder drapsformidling. Den er heller ikke særlig soft den julinga Ray Liottas usmakelige karakter, Markie, får nokså tidlig ut i filmen. Den er så hardcore at man som seer får lyst til å avbryte scenen, vandre inn på settet og nokså usoft sette en kule i panna på stakkaren. La han få slippe, liksom.

Det lar seg naturligvis ikke gjøre. Som seer må vi spise den maten vi får servert – uavhengig av om det er rått eller inneholder brusk. Noen skulle nok ønske seg en kelner her, for det finnes nok av ting å klage på. Litt mer fart og spenning hadde ikke gjort noe, selv om nerven sitter helstøpt når det gjelder. Ved siden av dette hadde vi ikke tatt skade av en litt mer interessant historie.

Heldigvis får vi servert Brad Pitt. Og han er en person vi knapt trenger tilbehør til. Rollen som leiemorderen Jackie Cogan passer han omtrent like bra som alt annet – en nådeløs og glup fyr med skinnjakke og shotgun.

Men når alt kommer til alt er det enkeltøyeblikkene du sitter igjen med. Pitts siste gloser, lyden av Ray Liottas sønderknuste kjeve, samt et og annet intenst øyeblikk rundt pokerbordet. Helhetsopplevelsen er i grunnen fraværende, i hvert fall ikke spesielt minneverdig.