4
Når Skybert blir mer enn en venn

Tittel:
Ruby Sparks
Sjanger:
Drama, Komedie, Romantikk
Varighet:
1 t. 44 min.
Aldersgrense:
11
Skuespillere:
  • Paul Dano
  • Zoe Kazan
  • Annette Bening
  • Antonio Banderas
  • Chris Messina
Regissør:
Jonathan Dayton, Valerie Faris

“Ruby Sparks” forteller en litt uvanlig kjærlighetshistorie, hvor fakta og fantasi er vanskelig å skille.

Den unge forfatteren Calvin har sosial angst og skrivesperre. Den eneste sosiale kontakten han har er med sin bror og hunden Scotty. Han har heller ikke helt draget på damene. En natt drømmer han om en pen jente og begynner å skrive en bok om henne. Hun blir virkeligere og virkeligere, til hun til slutt dukker opp på kjøkkenet hans. En helt ekte Ruby av kjøtt og blod.

Calvin er forelska og lykkelig fordi Ruby er alt han har drømt om. Helt til han oppdager at hun, som alle andre, har feil og mangler. Han innser at siden han har skapt henne gjennom skrivingen kan han kanskje også endre henne slik han vil ved å fortsette å skrive? Det blir et moralsk dilemma om han skal skrive framtiden med henne slik han ønsker den skal være, eller la den skrive seg selv.

Det er litt vanskelig å sette denne filmen i bås, men primært er det en romantisk komedie. Den har også innslag av drama og fantasy og det er noen spørsmål som aldri helt blir besvart. Men det funker. Ingen av rolleprestasjonene her vekker oppsikt, men det generelle samspillet er godt. Det dukker også opp noen kjente fjes i små biroller i filmen. Annette Bening og Antonio Banderas spiller hippieforeldre, og det er et gledelig gjensyn, selv om de ikke gjør så mye ut av seg.

“Ruby Sparks” nærmer seg en femmer, for så god er den i sin sjanger. Det er vanskelig å peke på noe negativt, for fotoarbeidet er bra, musikkbruken passende og castingen er også upåklagelig. Jeg har likevel vanskelig for å gi filmen et terningkast høyere, for det blir aldri noen fantastisk filmopplevelse. Det er koselig og trivelig og alt det der, men den overveldende filmopplevelsen uteblir. Uansett, en god film som tilbyr lettfattelig og grei underholdning mens vi venter på våren.