5
Nesten like bra som ener’n

Tittel:
The Hangover Part II
Sjanger:
Komedie
Varighet:
1 t. 42 min.
Aldersgrense:
15
Skuespillere:
  • Bradley Cooper
  • Zach Galifianakis
  • Ed Helms
  • Justin Bartha
  • Paul Giamatti
Regissør:
Todd Phillips

Oppfølgere står ikke høyt i kurs om dagen. Men det finnes en film som kanskje kan endre på det – en film som kan få oppfølgerkonseptet opp å gå igjen. Og ikke bare på krykker. Filmen heter “The Hangover Part II”.

“Never change a winning team” heter det i fotballverdenen. Godt at de forskjellige underholdningsbransjene kan lære et og annet av hverandre. For her er Alan (Zach Galifianakis), Stu (Ed Helms), Phil (Bradley Cooper) og Doug (Justin Bartha) tilbake, alle mann alle. Og det er alle tiders å se dem igjen!

Vi husker kanskje at Stu giftet seg i Las Vegas. Det er imidlertid et forholdsvis fjernt minne i denne filmen. Nå gifter han seg på nytt – med Lauren – i Thailand. Og vennene er selvfølgelig med. Stu har lært av tidligere feil, så denne gangen forsøker han tappert å smyge unna enhver aktivitet som kan minne om utdrikningslag. Men én øl?

“Never change a winning script” er foreløpig et noe ukjent uttrykk. Heretter kan det likevel få ben å gå på. “Hangover 2″ er nemlig kliss lik ener’n – spesielt hva angår form og forløp. Det viser seg nemlig å bli mer enn bare “én øl”, vi får ikke noe innblikk i nattens hurlumhei og som vanlig er det en som mangler dagen derpå. Og i tillegg skal gutta rekke et bryllup. Den store forskjellen er at det hele denne gangen utspiller seg i Thailand.

Likevel – til tross for at dette nesten er mer av en nyinnspilling enn en oppfølger – så er det på grensen til like moro denne gangen! Alan har selvfølgelig ikke blitt noe mindre dust med åra og Phil, Stu og Thailand figurerer som Alans skreddersydde omgivelser. Ja – for Alan står for mye av moroa.

Regissør Todd Phillips har virkelig fått det til med disse gutta. Ikke bare én gang, men nå også to.