2
Nicolas Cage i kjent stil

Tittel:
Stolen
Sjanger:
Action, Drama, Thriller
Varighet:
1 t. 30 min.
Aldersgrense:
11
Skuespillere:
  • Nicolas Cage
  • Malin Åkerman
  • Josh Lucas
  • Danny Huston
Regissør:
Simon West

Det blir ikke færre Nicolas Cage-filmer med åra. Men de blir dårligere.

Jeg vet ikke engang hvor jeg skal begynne om du krever en oppramsing av dårlige filmer. Og situasjonen er egentlig nitrist. De fleste vet jo hvor kul han kan være – bare se “Kick-Ass”.

Denne gangen, i filmen “Stolen”, er han landets mest briljante bankraner, men for all del – ikke veldig briljant. Når kan ikke kommer seg unna politiet i det obligatoriske ranet i begynnelsen av filmen, bestemmer han seg for å brenne pengene – på den måten slipper han ti ekstra år i fengsel. Smart.

Men når han kommer ut igjen av fengsel, åtte år senere, blir han tvunget til å dele de millionene han i sin tid brente opp med en fra det gamle teamet – en som kom seg unna. Hvis ikke … dør Cages korthårete datter. Auda.

Og heisann og hoppsann og fallerallera. Dette blir nok en actionthriller med Cage, men uten snev av interessevekkende elementer. Dattera er jo først og fremst uspiselig, så hvem bryr seg? Og øvrige karakterer er like typiske på innsida som utsida omhyggelig forteller oss. Nei – Malin Åkerman er ikke slem. Hun er digg. Hva ellers?

Det mest imponerende med “Stolen” er faktisk bylivet i New Orleans. Gatene er spekket med karnival, og det er nok det jeg husker best. Statistenes eminente evne til å lage liv i gatene og male seg selv i trynet.

Og det sier vel i grunnen en hel del.