3
Noen hytteturer er kjipere enn andre

Tittel:
Amnesia
Sjanger:
Thriller
Varighet:
1 t. 18 min.
Aldersgrense:
15
Skuespillere:
  • Pia Tjelta
  • Christian Rubeck
Regissør:
Nini Bull Robsahm

Årets første norske premierefilm er omtrent like uoriginal som tittelen.

I “Amnesia” (joda, det er en norsk film) får vi oppleve hvor nervepirrende det er å tilbringe helgen sammen med en psykopat på en øde øy. For det er det jo. Men må det være så forutsigbart?

Kathrine (Pia Tjelta) og Thomas (Christian Rubeck) har reist til den isolerte øya for å skrive. Han er en narcissistisk forfatter med bagasjen full av sine egne pocketbøker. Etter hvert viser det seg at det lykkelige kjæresteparet har et ganske annerledes forhold under overflaten. Kathrine blir skremt av hans plutselig truende og kontrollerende oppførsel, noe som ender med at han slår hodet og mister hukommelsen.

Det er i grunnen ganske spennende, for nå kan jo hva som helst skje. Og ganske riktig, Thomas er en søt og snill fyr han, så lenge amnesien varer. Dette blir en “ny start”, og Kathrine griper sjansen ved å gjemme alle spor. Hun spiller med, og snart har de det ganske fint igjen. På et tidspunkt snakker Thomas om at det er “noen andre” på øya, og da er det jo duket for riktig grøssende stemning. Men dessverre. Herfra og ut går det som ventet.

Det nye forholdet kan selvsagt ikke vare, og den trykkede stemningen utvikler seg etterhvert til en kamp på liv og død. Og det er det. “Amnesia” er jo ikke særlig lang, men noen elementer av uforutsigbarhet hadde det nok vært mulig å få plass til. Filmen er god på å få fram det anspente forholdet mellom de to, og kanskje til og med vise hvordan psykopater kan forføre igjen og igjen. Om enn med en litt fjollete tittel, er “Amnesia” en lovende film. Dessverre blir den litt for enkel å gjennomskue.