Norsk prisvinner på Sundance

Norske “Blind” ble i natt tildelt prisen for beste manus på Sundance-festivalen i USA.

– En viktig pris som manusprisen er et stort klapp på skulderen ikke bare til meg, men til alle i teamet og skuespillerne som har gjort at manuset og filmen fremstår som prisverdig, sier regissør og manusforfatter Eskil Vogt til NTB, sitert av nrk.no.

På den prestisjetunge festivalens siste kveld i Park City i Utah, hadde Vogt allerede reist hjem til Oslo. Men sendt etter i posten får han altså World Cinema Screenwriting Award, eller prisen for beste manus.

“Blind” er Vogts første spillefilm, og handler om Ingrid (spilt av Ellen Dorrit Pedersen) som blir blind i voksen alder og nekter å forlate leiligheten sin. Den har premiere i Norge 28. februar.

Sundance-festivalen er grunnlagt av Robert Redford som en arena for uavhengig film, og regnes som den viktigste festivalen for det uavhengige internasjonale filmmiljøet.

I år deltar rekordmange norske kort- og langfilmer på festivalen, ifølge NRK. Både “Søvngjengeren” av Mona Fastvold og kortfilmen “Burger” av Magnus Mork er på listen. “Burger” vant for øvrig kortfilmprisen Special Jury Award for Direction and Ensemble Acting tidligere i uka.